Tayvan menşeli (Runes of Magic'in yapımcısı) yazılım şirketi Runewaker tarafından geliştirilen ve 2019'da yeniden piyasaya sürülen Guardians of Ember, beta aşamasında dahi sunduğu sayısız geliştirme ile oyuncularını bekliyor. Oynanış, görevler, karakter özelleştirme ve arayüz, düzenlenen özelliklerden sadece birkaçı. Ayrıca sunucuların kapasitesi artırıldı ve yeni diller eklendi.

Gameforge'un kurucusu ve CEO'su Alexander Roesner, "Yerel sunucuların açılacağını duyurduktan sonra Guardians of Ember için kayıtlar ciddi oranda arttı. Oyuna tamamen adapte olabilmeleri için Guardians'ı bu oyunculara kendi ana dillerinde sunabilmek için çok çalıştık" dedi . Guardians of Ember, Kapalı Beta sürecinde Almanca, İngilizce ve İspanyolca dillerinde mevcuttu. Oyun bugünden itibaren ek olarak Fransızca, İtalyanca, Türkçe ve Lehçe dillerinde oynanabilir.

Kötülerin haçlı seferi için bir araya gelen tüm cesur Muhafızlarımız özel ürün ve nesne hediyeleri alacak. Beta sürecinde Guardians of Ember için kaydolan yeni Olyndale kahramanları ödül olarak özel bir oyun içi unvan alacak.

Oyunu, yayıncı Insel Games tarafından yayınlandığı dönemde Steam üzerinden satın alanlar ise kıdem ödüllerinden yararlanıyor. Yani geri dönenler, harika ve ücretsiz birçok nesnenin tadını çıkarabilir. Ayrıca tüm oyuncular yeni açılan premium mağazadan şimdi diriltme iksirleri ve nitelik buffları gibi çok sayıda ücretsiz nesne alabilir.

Hack'n'Slash ve MMORPG ögelerini aksiyon yüklü bir Online Multiplayer deneyimiyle birleştirien Guardians of Ember, bu türün hem koyu hayranlarını hem de yeni oyuncularını çok heyecanlandıracak. Oyuncular dört ırk ve altı sınıf arasından seçebilir ve karakterlerini sayısız seçenekle optimize edebilirler. Acımasız dövüş sistemi oyuncuları meydan okumaya davet ediyor: Güçlü rakiplere karşı her saldırı kusursuz olmalı! 58 bölge, 60'tan fazla tesadüfi olarak oluşturulan zindan ve rengarenk bir rakip yığınıyla devasa Olyndale dünyasında her zevke uygun bir şeyler var. İster yalnız, ister arkadaşlarınla: Kutsal Ember aramasına katılanları kötülüğe karşı ebedi savaşta destansı maceralar bekliyor.

Gameforge 2018'de, bu yılın başlarında kapalı betaya giren Guardians of Ember'in haklarını satın aldı. Oyunun yeniden düzenlenen sürümüne sayısız değişiklik ve geliştirme dahil oldu. Oynanış, görevler, karakter özelleştirme ve arayüz bunlardan sadece birkaçı. Ayrıca Kuzey ve Güney Amerika, Avrupa ve Asya'nın seçilmiş bölgelerindeki sunucular genişletildi. Oyun gelecekte diğer dillerde de mevcut olacak.