Brezilya'da Kola gibi gazlı içeceklerden bile çok tüketilen Guarana, Amazon kadınlarının enerji kaynağı olarak biliniyor. Brezilyadan tüm dünyaya hızla yayılmaya başlayan bu muhteşem bitkinin sadece enerji içeceği olarak değil aynı zamanda zayıflamada da çok etkili olduğu iddia ediliyor.

Bitkinin anavatanı olarak kabul edilen Brezilya'da obezite ve kilo probleminin düşük sevilerde olmasının doğal zayıflatıcı olarak kabul edilen bu bitkinin çok kullanılmasından kaynaklandığı söyleniyor. Yaprak dökmeyen bir bitki olana Guarana, ilk olarak Amazon yağmur ormanlarında bulunmuş ve Amazon yerlileri tarafından çerez olarak ve açlığı giderdiği için kullanılmıştır. Guarana bitkisinin etken maddesi olan Guaranin, kafeine eş değer özellikler taşımaktadır, bunun yanı sıra bitki aslında Asya ve Sibirya Ginsengi’nin karışımı olan etkileri de göstermektedir. Bu bitkiler genelde atletlerin yarışlar önceleri ekstra doğal enerji depolamak için kullandığı ürünlerdir.

Guarana bitkisinin zayıflatma özelliği metabolizmanın çalışmasını hızlandırması ve dışarıdan alınan yağ ve karbonhidratı enerjiye çevirmesi daha doğrusu bu döngüyü hızlandırmasından kaynaklanmaktadır.

Bütün bunlara rağmen bu bitkinin de bir uzman kontrolünde kullanılması tavsiye edilmektedir.