Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül yaptığı açıklamada, yeni istihdamla öncelikli olarak genç ve dinamik nüfusu spora yönlendirerek zararlı alışkanlıklardan korumayı, aynı zamanda da yetenekli olanların ortaya çıkarılmasını amaçladıklarını kaydetti.

Gençlik merkezlerinde istihdam edilecek genç ve çocukları sanatsal, kültürel ve sosyal faaliyetlere yönlendirerek evrensel bir bakış açısı kazandıracaklarını belirten Akgül, 81 ilde görevlendirilecek olan antrenörlerin ağırlıklı olarak olimpik branşlarda olacağını ifade etti.

Akgül, ''Ne kadar çok gencimizi, çocuğumuzu spor yapmaya yönlendirirsek o kadar yıldız ve elit sporcu çıkarma kapasitemiz artacak. Bu çerçevedeki politikamız eğitimli insanlarımızı sporun içine alarak gelişmektir'' diye konuştu.

Ayrıca GSGM tarafından, Türkiye'de 1938 yılından beri 819 kişiyle en yüksek antrenör alımını yapmış olacağı belirtildi. Projede en fazla antrenör alma yetkisi 50 antrenörle İstanbul'a verildi.

ARANAN ÖZELLİKLER

Öte yandan yeni personel 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümlerine göre Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerince hizmet satın alınarak istihdam edilecek. Genel Müdürlükçe illere verilen yetki kapsamında istihdam edilecek antrenörlerin en az ilgili spor dalında 2. kademe antrenörlük belgesine sahip olmalası, beden eğitim ve spor yüksek okulu mezunu olması gerekiyor.

Gençlik merkezi çalışanlarının ise mutlaka Genel Müdürlük Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca açılan gençlik merkezlerinin açtığı eğitime katılmaları ve belge almaları isteniyor. Ayrıca Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde takım sporlarında antrenör alımına müsaade edilirken diğer bölgelerde sadece bireysel ve ağırlıklı olarak olimpik spor branşlarında antrenör istihdam edilmesine izin verilecek.

Antrenörlere ödenecek aylık ücret mevcut antrenörlere ödenen ücretlere denk olacak ve sosyal güvenlik kurumlarıyla da ilişkilendirilecek.

GSGM bütçesinden 819 antrenör ve 167 gençlik çalışanı için 2010 yılında yaklaşık 18 milyon lira mali kaynağa gerek duyulduğu da bildirildi./sabah