Arda Turan, Emre Belözoğlu, İbrahim Toraman ve Batuhan Karadeniz gibi ünlü futbolcuların menajeri Ahmet Bulut, Arda Turan'ın Avrupa'ya gitmesi gerektiğini, bu futbolcunun Galatasaray'dan ayrılmasının sarı-kırmızılı takıma bir şey kaybettirmeyeceğini savundu. Foot&ball Menajerlik Şirketi'nin sahibi olan FIFA Menajeri Ahmet Bulut yaptığı açıklamada, geçmişte Hakan Şükür ve Emre Belözoğlu'nun Galatasaray'dan ayrılarak yurt dışına transfer olduğunu hatırlatarak, "Arda'nın gitmesi lazım. Galatasaray kaptanı olarak buradan ayrılması daha güzel olur. Arda bu kulübe artık ne yapabilir? Arda burada her sezon şampiyonluğa oynuyor. Arda olmasa da bu takım yine şampiyon olur" değerlendirmesini yaptı.

EMRE-HAKAN ŞÜKÜR ÖRNEĞİ

Emre Belözoğlu ve Hakan Şükür'ün de Galatasaray'dan Avrupa'ya transfer olduğuna vurgu yapan Bulut, "Bu oyuncular takımdan ayrıldılar. Galatasaray yine şampiyon oldu. Arda'nın yurt dışında büyük bir kulübe gitmesi, Galatasaray'ı küçültmez, büyültür. Bundan daha güzel bir şey olmaz. Buna hem prestij, hem de ticari olarak bakmak lazım. Barcelona niye Eto'o'yu veriyor" dedi.

SATMASALAR DA ANLARIM

Arda'nın bu sene takımda kalacağını, seneye de Galatasaray'da olabileceğini dile getiren Bulut, "Ama teklif gelirse, kulübün iyi düşünüp satması gerek. Ama satmazsa buna da saygı duyarım. Çünkü mukavelesi var. Sonuçta mukavelesini tamamlaması lazım. Yoksa yapılan mukavelelerin anlamı olmaz" ifadelerini kullandı.

ARDA DA AŞIK OLABİLİR

Ahmet Bulut, Arda'nın da her insan gibi özel hayatının olduğunu savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnsanlar araştırmadan haberler yapıyor. 'Roma'ya nasıl gider?' diyorlar. Kulübünden izin almış ki gidiyor. Her insanın özel bir hayatı vardır. Arda da aşık olabilir, her insan gibi sevebilir. Ülkemizde insanların özel hayatı kalmıyor. Arda gibi birinin özel hayatı olacak. Ben kendisinin arkasındayım. Güzel oynarken de kız arkadaşı vardı. Şimdi birkaç maç olumsuz sonuç alındığında hemen bunlar gündeme getiriliyor. Ayrıca, Arda İstanbul'da da hastalığa kapmış olabilir, virüs aynı günde etkisini göstermeyebilir. Arda için art niyet aramayalım. Böyle bir değere sahip çıkmalıyız."

Avrupalı'nın tedirginliği Türkler'in duygusallığı

Süper Lig'de forma giyen Türk futbolcularının hepsinin Avrupa'da başarılı olamayacağını savunan ünlü menajer Ahmet Bulut, “Her futbolcu mental olarak kuvvetli değil. Çok duygusallar. Aynı ortamı orada bulamıyorlar. Özellikle ailelerini çok özlüyorlar. Hemen Türkiye'ye dönmek istiyorlar” diye konuştu. Avrupa'ya Türk futbolcusunu önerdiklerinde ilk karşılaştıkları sorunun “Türk futbolcusu burada yapabilir mi?” olduğunu kaydeden Bulut, bonservisi bedava dahi olsa Avrupalı kulüplerin ilk tedirginliklerinin Türk oyuncusunun duygusallığı olduğunu ifade etti./yeni şafak