M.United grubun ağabeyi... CSKA, şu dönemde formsuz. Wolfsburg ise çok hızlı bir takım. Kartal, grupta %35 ilk 2"ye girer. Üçüncülük ihtimali de %35

M.UNİTED

BEŞİKTAŞ"IN Şampiyonlar Ligi"ndeki rakipleri belli oldu. Her şey bir yana Barcelona-Inter, Milan-Real, Chelsea-Porto ikililerinin dehşetengiz varlıklarından sıyrılıp bu gruba yerleşmek pek de fena bir duygu değil. Gelin, takımları bir değerlendirelim:

DAHA önce G.Saray"a elenen, F.Bahçe"ye de iki kez yenilen United son iki yılın Şampiyonlar Ligi finalisti. 2008"de de kazanmışlardı hatırlarsanız. Ronaldo"nun ve Tevez"in ayrılmaları bile United"ın grubun abisi olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Sık sık yaşanan sakatlıklar özellikle savunmanın belini bükse de Rooney, yeniden doğması için getirilen Owen, Berbatov, Valencia ve vatandaşı Ronaldo"nun Real Madrid"e gidişiyle Ferguson"un üzerinde durmaya başladığı Portekizli Nani önemli bir hücum gücü oluşturuyor. Giggs ve Scholes gibi Şampiyonlar Ligi tarihine geçmiş yıllanmış şarap gibi iki yıldıza da sahip United.

Geçen senenin finalisti

PREMIER Lig"de şampiyon olarak Şampiyonlar Ligi"ne direkt katılan Manchester United bu kupada 3 kez mutlu sona ulaştı. Geçen sezon Barcelona"ya finalde 2-0 kaybederek kupaya uzanamayan Man. United bu sene de kupanın favorileri arasında. C.Ronaldo ve Tevez gibi yıldızlarla yolunu ayırmasına rağmen bu boşlukları A.Valencia ve M.Owen gibi isimlerle dolduran United"ı Sir Alex Ferguson çalıştırıyor.


CSKA MOSKOVA

ZICO ve kardeşi Edu"nun yönettiği F.Bahçe, CSKA"lı gruptan çıkmış ve Sevilla"yı da eleyip Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline yükselmişti. Şimdi aynı teknik kadro CSKA"nın başında ve bir Türk takımının karşısında. Ancak ligde şampiyonluk yarışında geride kalmış olmaları Brezilyalı teknik adamı sıkıntıya sokuyor. Bir anlamda grupta yaşanacaklar biraz da Zico"nun kaderini belirleyecek. Gruptaki son maçların Rusya Ligi"nin sonuna geldiğini de hatırlatayım. Artık Şampiyonlar Ligi"nde tanıdık simalar olan Vagner Love (spor gazetelerimizin F.Bahçe"ye getirmek için en çok mesai verdiği oyunculardan biri) ve Carvalho, Beşiktaş"ı da zor durumlara düşürebilir. Avrupa"nın en iyi kanat oyuncularından Zhirkov"un Chelsea"ye gitmiş olması iyi haber.

Zico İnönü"ye gelecek

BEŞİKTAŞ"IN grubuna 2. torbadan düşen CSKA Moskova"yı F.Bahçe"nin eski hocası Zico çalıştırıyor. Şampiyonluğu gençen yıl kıl payı Rubin Kazan"a kaptıran CSKA bu sezon 19. haftası geride kalan Rusya Ligi"nde 33 puanla 3. sırada bulunuyor. CSKA"nın en tehlikeli silahı ise Brezilyalı Vagner Love. Diğer dikkat çeken isimlerse Akinfeev ve Dzagoev.


WOLFSBURG

DÖRDÜNCÜ torbadan gelebilecek en zorlu rakip, Bayern Münih"in önünde şampiyonluk kazanmış olmaları özgüvenlerini arttırdı. Hızlı tempoları, Beşiktaş için tehlike. Grafite ve Dzeko çok iyi anlaşan iki forvet. Bunların yanına Martins eklenince gol yollarını zorlayan bir takım çıkıyor ortaya. Wolfsburg defansında Dünya Kupası kazanmış Barzagli ve Zaccardo"nun varlığı Beşiktaş forvetleri adına şanssızlık. Tabii ki takımın beyni teknik direktör Magath"ın gitmiş olması bir avantaj. Veh iyi hoca ama sonuçta bu ekibe ruhunu veren adam artık yok.

Forvet hattı süper

BUNDESLIGA"DA geçen sezon tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaşan Wolfsburg özellikle forvet hattıyla dikkat çekiyor. Kadrosunda geçen sezonun Almanya gol kralı Grafite, Nijeryalı Obafemi Martins, iki Bosnalı yıldız Misimovic ve Dzeko gibi gole yakın isimleri bulunduran yeşil-beyazlı ekibi Alman hoca Armin Veh çalıştırıyor. Dzeko ve Grafite geçen sezon takımın attığı 80 golün 54"üne adlarını yazdırmıştı.


BU durumda şöyle yüzdeler verebiliriz:

BEŞİKTAŞ"IN grup liderliği şansı yüzde 5.

BEŞİKTAŞ"IN grup ikinciliği şansı yüzde 30.

BEŞİKTAŞ"IN grup üçüncülüğü şansı yüzde 35.

BEŞİKTAŞ"IN grup dördüncülüğü şansı yüzde 30.