Berkem"in yakınları, ilk gittikleri özel hastanede doktorun hızlı davranıp tedaviye başlamaması nedeniyle kadının yaşamını yitirdiğini öne sürerek, Cumhuriyet Savcılığı"na suç duyurusunda bulundu.

3 yıl önce 41 yaşındaki Tanju Berkem ile evlenen Merin Berkem, bir erkek bebek beklediğini öğrenince ailesi ile birlikte doğum hazırlığı yapmaya başladı. Ancak 9 Kasım"da hastalanan Merin Berkem, eşi tarafından yüksek ateş şikayeti ile özel bir hastaneye götürüldü. Hastaneye yatırılan genç kadın tedaviye alındı. Eşinin durumunu soran Tanju Berkem"e, iddiaya göre hastane yetkilileri, kadının ve bebeğin durumunun iyiye gittiğini söyledi. Buna karşılık Tanju Berkem, her geçen gün kötüleştiğini fark ettiği eşini 16 Kasım"da Başkent Üniversitesi Seyhan Başkent Hastanesi"ne götürdü. Burada yapılan tetkiklerde domuz gribi olduğu ortaya çıkan kadın hemen ameliyata alınıp, sezaryenle doğum yaptırıldı. Ancak, Ali Berk adı verilen bebeğini kucağına bile alamadan durumu ağırlaşıp, yoğun bakıma kaldırıldı. 28 Kasım günü de yaşamını yitirdi.

İLK HASTANEYİ SUÇLADI

Eşinin ilk gittikleri hastanenin ilgisizliği, dikkatsizliği yüzünden öldüğünü öne süren Tanju Berkem, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Hastane yetkililerinin eşi hakkında sürekli olumlu konuştuğunu anlatan Berkem şunları söyledi: “Eşimin durumunu sorduğumda hep "iyi" dediler. Ancak her geçen gün durumu kötüye gitti. Biz de başka bir hastaneye götürmek zorunda kaldık. Ancak yeni götürdüğümüz hastanede hemen sezaryenle doğum yaptırdılar. Eğer eşim ilk gittiğimiz hastanede hemen doğumu yaptırılsa ve tedaviye başlansaydı belki kurtulacaktı. Eşim oğlumuzu kucağına dahi alamadı. Sadece benim cep telefonu ile çektiğim fotoğraftan gördü. Şikayet dilekçesini verdim, araştırılıyor. Hukuk mücadelemi sonuna kadar devam ettireceğim.” "

GEREKEN YAPILDI" SAVUNMASI

Berkem"in suçladığı özel hastanenin yetkilileri ise, kendilerinin hastaya gerekli müdahaleleri yaptıklarını savundu. Hastaya gerekli ilk müdahalenin olması gereken gibi yapıldığını belirten yetkililer, “Hastaya gereken ilgi gösterilmiştir. Hastanın tedavisi devam ederken, bebeğin kalp atışlarında bozulma meydana geldi. Bunun üzerine diğer hastane ile görüşmeyi biz yapıp sevk ettik. Hastane olarak tedavide hiç bir eksikliğimiz yoktur. Konuyla ilgili hastanın sağlık raporunu İl Sağlık Müdürlüğü"ne gönderdik” bilgisini verdi./milliyet