Virüs kapan 4 kişi daha yaşamını yitirdi. Salgının başından itibaren ölenlerin sayısı 19'a yükseldi. Şanlıurfa'da da iki şüpheli ölüm gerçekleşti. Sağlık Bakanlığı ise iki gün içinde 80 bin kişiyi domuz gribine karşı aşıladı.

Sağlık Bakanlığı, halk arasında 'Domuz Gribi' olarak bilinen Pandemik grip nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 19'a yükseldiğini bildirdi. Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, 'Pandemik grip nedeniyle çeşitli illerde tedavileri sürdürülen hastalarımızdan 28 yaşında bir erkek, 32 ve 33 yaşlarında 2 bayan ve 6 yaşında 1 kız çocuğu olmak üzere 4 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiştir. Bu vefatlarla beraber Pandemik gripten kaybedilen vatandaşlarımızın sayısı 19 olmuştur' denildi.

ŞÜPHELİ 2 ÖLÜM

Bu arada Şanlıurfa'da iki şüpheli ölüm daha gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre göğüs ağrısı şikayetiyle Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılan iki çocuk annesi F.Ö. (36) kurtarılamadı. Siverek ilçesinde de 8 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi S.Ç, hayatını kaybetti. İki hastadan alınan kar örnekleri incelenmek üzere Ankara'ya gönderildi. Öte yandan, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, iki gün içinde 80 bin kişiye domuz gribi aşısı yapıldığı bildirildi.

MASKELİ ASAYİŞ

Erzurum'da emniyet güçleri domuz gribine karşı bir dizi tedbir aldı. Asayiş Şube ekipleri, üst aramalarını maske ve eldiven takarak gerçekleştirdi.

'Soğanlı önlem'e soruşturma

Domuz gribine karşı kuru soğan önlemi alan okul yetkilisi hakkında Milli Eğitim Bakanlığı soruşturma açtı. Edinilen bilgiye göre, Halkalı'da bulunan bir ilk öğretim okulunun yetkilisi, domuz gribine karşı önlem almak amacıyla sınıflara kuru soğan koydu. Olayın basına yansıması üzerine, okul yetkilisi hakkında Milli Eğitim Bakanlığı soruşturma açtı. Okul yetkilisi, hakkında soruşturma açıldığını öğrenince, sınıflarda bulunan soğanları toplattı./yeni şafak