Türk Telekom'da 22 gündür süren grevin işverene faturası giderek büyüyor. Haber-İş Genel Başkanı Ali Akcan, Türk Telekom'un grevden dolayı şu ana kadar uğradığı zararın 400 milyon YTL dolayında olduğunu söyledi.

Akcan, işverenden resmi olarak gelen bir toplantı talebinin ise olmadığını belirterek, Türk Telekom'un yeniden masaya oturmak için Haber-İş'in, grevdeki işçilere maaş ödemesini beklediğini iddia etti. Akcan, "Telekom, maaş ödeyip ödeyemediğimize bakacak. Telekom'da maaşlar ödenmezse grevde çözülme olur beklentisi var" dedi.15 Kasım'da işçilerin maaşlarını ödeyeceklerini ifade eden Akcan, ödemede hiçbir sıkıntının olmadığını vurguladı.

"ZARAR SABOTAJLARDAN KAYNAKLANMIYOR"

Türk Telekom'un grev nedeniyle zararının giderek büyüdüğüne işaret eden Akcan, zararın Türk Telekom'un iddia ettiği gibi sabotajlardan kaynaklanmadığını söyledi. Akcan, "Türk Telekom bizim bir aylık maaşlarımızı ödemediği için kar ettiğini düşünüyor. Fakat bizim aylık ortalama maaş giderlerimiz yaklaşık 70 milyon YTL. Buna karşın Türk Telekom, grev süresince yaşanan arızalardan ve ADSL tesislerinden yaklaşık 400 milyon YTL zarar etti" diye konuştu.

(ANKA)