Eğitim-Sen Aydın il binasında gerçekleşen toplantıya Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Rıdvan Naci Devli, KESK Aydın Dönem Sözcüsü Orhan Aygün ve Birleşik Kamu-İş Aydın İl Temsilcisi Yener Bozkurt ile sendikalara üye kamu görevlileri katıldı.

Katılımcılar adına ortak basın açıklamasını okuyan Orhan Aygün, grev ve toplu sözleşme hakkının kendilerine hukukun verdiği bir hak olduğunu söyledi. Bu nedenle 25 Kasım'da iş bırakarak bu hakkı kullanacaklarını ifade eden Aygün, 25 Kasım'da tüm yurtta gerçekleştirilecek 1 günlük uyarı grevi için destek istedi. Yapacakları uyarı grevinin hazırlıklarının devam ettiklerini belirten Aygün, 25 Kasım'da Türkiye'de kamu hizmetlerinin duracağını ve acil servisler dışında sağlık hizmeti verilmeyeceğini belirtti.

Aygün; sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının dayatılan düşük zamlar, özlük haklarında yapılan kısıtlamalar, farklı istihdam modelleri ile yaşatılan huzursuzluklar ve adaletsiz atamalar gibi sorunlarla boğuştuğunu savundu. 2009 yılı toplu görüşmelerinin de sağlık ve sosyal hizmet çalışanları tarafından hüsranla sonuçlandığını kaydeden Aygün, “Bu hüsranın nedenlerinden biri toplu görüşmeyi iktidar tarafından yetkilendirilenlerin sağlık ve sosyal hizmet çalışanları adına yürütmesi olmuştur.

Çalışandan yana olanla yönetenden yana olan sendikalar arasındaki farkın görüldüğü 2009 yılı toplu görüşmelerinde, kamu çalışanlarına tüm toplu görüşme tarihinin en düşük zammı verilmiştir. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için hiçbir yeni kazanım elde edilmemiştir” dedi.