Çine Adliyesine 50 metre uzaklıkta meydana gelen olayda eski damatları Erkan Ç. tarafından araçlarına binmek üzereyken saldırıya uğrayarak hayatlarını kaybeden baba Refik Uslu (55), anne Aysel Uslu ve eski eş Aysun Uslu"nun (25) cesetleri otopsi için gönderildikleri İzmir Adli Tıp Kurumu"ndan yakınları tarafından alınarak bugün öğle saatlerinde yaşadıkları Çatak köyüne getirildi. Cenazelerin köye getirilişleri sırasında dün olayın meydana geldiği yerde ikiz kardeşinin ardından ağıtlar yakan Muammer Uslu ve diğer akrabaları yine gözyaşlarına boğuldu.

BABA CENAZEYİ ÖPMEK İSTEDİ
İki pikapla köye getirilen cenazeler evin yanına getirildikleri sırada öldürülen Aysun"un ablası Fadime fenalık geçirerek yakınları tarafından sakinleştirildi. Uzun süre kendini gelemeyen ölenlerin yakınları cenaze namazında ve mezarlıkta cenazeleri yalnız bırakmadılar. Büyük bir kalabalığın katıldığı cenaze namazında öldürülen anne Aysel Uslu"nun babası Mustafa Yaşar, araç içerisindeki kızının naşını açıp naşını öpmek istedi. Yakınları tarafından sakinleştirilen yaşlı adamın yanı sıra, ölenlerin yakınları ve köylüleri cenaze namazı sırasındaki feryatları yürekleri burktu. Uslu ailesinin cenazeleri evlerinin önünde yapılan duanın ardından köy meydanına taşındı. Burada da havim olayda ölenler için uzun süre dualar edildi. Sırasıyla baba Refik Uslu, Anne Aysel Uslu ve daha sonra kızları Aysun Uslu"nun cenaze namazı kılındı.

BAYANLARDA CENAZE NAMAZI KILDI
Köy Meydanı"nda düzenlenen cenaze namazına Muğla Orman Bölge Yardımcısı Mümtaz Kanat, Aydın Orman İşletme Müdür Yardımcısı Mustafa Gümrükçü civar köy muhtarları, orman işletme çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Üç ayrı imam tarafından kaldırılan cenaze namazları sırasında erkeklerin arkasında bulunan bazı bayanların erkeklerle beraber cenaze namazı kılması dikkat çekti. Kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınan anne ve kızının tabutuna yörede gelin başlarına süslemede kullanılan kumaşlarla, babanın tabutu seccadeyle örtüldüğü görüldü. Eski damatları tarafından uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatlarını kaybeden Uslu ailesinin 3 ferdi, Çatak Köyü mezarlığında gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı.

OLAYIN GEÇMİŞİ-
Çine"ye bağlı Çatak köyünde ikamet eden Refik Uslu eşi Aysel Uslu ve kızı Aysun Uslu; Aysun Uslu"nun boşanmasının ardından eşi Erkan Ç"nin yanında kalan oğulları Kenan"ın velayet davası için Çine Adliyesi"ne gelmişti. Velayet davasını kaybeden eski damat, adliyenin 50 metre ilerisinde arabalarına binmeye çalışan eski kayınbabası, kayınvalidesi ve eşini pompalı tüfekle vurarak öldürmüştü.