Son dönemde AYTO yönetiminin hizmet araçlarını yenilemesi, Aydın Anıtı’na 200 bin TL destek vermesi üzerine bazı oda üyelerin ‘bizim aidatlar nereye gidiyor’ şeklindeki eleştirisine AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, burs verdikleri bir öğrencinin kendilerine gönderdiği mektubu gözyaşlarıyla okuyarak cevap verdi.
Aydın Ticaret Odası’nın son aylarda çokça para harcadığını fakat bu paraların gerekli yerlere gittiğini dikkat çeken AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, lakin tüm bunlara karşılık bu kadar hizmet yaparak aidatların karşılığını verememiş olabileceklerini belirterek “Fakat elimde öyle bir belge var ki, öyle bir mektup var ki, inanıyorum tüm üyelerimiz bu belgeyi yani bu mektubu okuduğumda aidatlarının karşılığını almış olacaklardır” dedi.
AYTO Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, 6 aylık değerlendirme toplantısı sonunda salon dışına çıkan yönetim kurulu üyelerini ve basın mensuplarını salona davet ederek, elinde tuttuğu mektup hakkında bilgiler verdi. AYTO’nun verdiği eğitim bursu ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde okuyan Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Tuğba U.’nun AYTO’ya gönderdiği mektubu okuyan Dokuzlu, bu sırada duygusal anlar yaşadı. Mektubu okurken gözyaşlarına tutamayan Dokuzlu, mektubu gönderen kızın sınıf öğretmeni olarak okulundan dereceyle mezun olduğunu ve bu kızın Aydınlı memur emeklisi bir babanın kızı olduğunu belirtti.


AYDIN’DA DİKTİĞİNİZ FİDAN ESKİŞEHİR’DE YEŞERDİ
4 yıl boyunca AYTO’nun verdiği 130 TL bursla öğrenimini tamamlayan Tuğba U.’nun 2010-2011 eğitim-öğretim yılında mezun olarak fakülte ikincisi bölüm birincisi olduğunu dikkat çeken Dokuzlu öğrencinin kendisine gönderdiği mektubu gözyaşları içerisinde, “Sayın Başkanım; Aydın’da diktiğiniz fidanınız Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi’nde yeşerdi. Bu gün mezun oldum ve okulumun ikincisi, bölümümün birincisi seçildim. Eğer sizin desteğiniz olmasaydı kendimde bu hırsı ve azmi bulamayacağımı düşünüyordum. 4 yıllık öğrenim hayatımda sizin arkamda olduğunuzu hissetmek, tüm bir şehrin arkamda olduğunu hissetmekti. Sizlere mahcup olmamak Odamın desteğini boşa çıkarmamak adına çok çalıştım. Sizlere hayatım boyunca minnettar kalacak ve Aydınlı her çocuğa sizin gösterdiğiniz şefkati göstermek onlara yardımcı olmak benim birinci görevim olacaktır.
Tüm Aydın Ticaret Odası’na ve çalışanlarına, 4 yıl boyunca bana emeği geçen üyelerine şükranlarımı sunuyorum” şeklinde okudu.


130 ÖĞRENCİYİ ÜYE AİDATLARIMIZLA OKUTUYORUZ
7 bine yakın AYTO üyesinden yıllık 90 TL’den başlayan ve 220 TL’ye kadar yükselen aidat aldıklarını ve bu aidatlarla 130 öğrenciyi burs verdiklerini dile getiren İsmail Hakkı Dokuzlu, “Odamızın okutma vakfında tüm üyelerimizin parası yani aidatları vardır. Bu mektup ‘aidatlarım nereye gidiyor’ diyenlere bizce doğru bir belgedir. Bizim okuttuğumuz öğrencilerimiz inşallah savaşlara katılmayacaklar fakat eğitim, sanayi, sağlık, güvenlik cephelerinde Aydın ili lobisi oluşturacaklardır. Aydın Ticaret Odası değil Aydın sevdalısı yetişecek ve yetişeceklerdir” dedi.