Doğal gazdan kaynaklanan karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu ölen 7 üniversite öğrencisinden Büşra Bek, Tarık Şükrü Yılmaz ile Ceren Okkalı Ankara'da toprağa verildi.

Adli Tıp Morgu'ndan alındıktan sonra Karşıyaka Mezarlığı'na getirilen Bek ile Yılmaz'ın cenazeleri, mezarlık camisinde cuma namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenazeye, öğrencilerin aileleri, yakınları ve arkadaşları ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Bilkent Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erol Arkun, Prof. Dr. Kürşat Aydoğan katıldı.

Bilkent Üniversitesi İç Mimari ve Çevre Tasarımı bölümü hazırlık öğrencisi Büşra Bek'in liseden yakın arkadaşı olan Yağız Uçak, cenaze namazı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Büşra Bek'in çok iyi birisi ve kardeşi gibi olduğunu söyledi.

Liseden arkadaşı Umut Karataş da Büşra Bek'in ölümüne inanamadıklarını belirterek, ''Ona yakıştıramıyoruz. Neşe doluydu. Sınıfımıza sonradan gelmesine rağmen onu çabuk kabullendik ancak bunu kabullenemiyoruz'' diye konuştu.

Üniversiteden arkadaşı Aysun Koç ise hayatını kaybeden öğrencilerden Ceren Okkalı'nın kendisini yılbaşı kutlaması için eve davet ettiğini ancak gitmediğini ifade ederek, ''Keşke ben de gitseydim'' dedi. Koç, Ceren'in kendisine yılbaşı gecesi öncesinde ''Kendimi iyi hissetmiyorum. Geçen yılbaşı çok güzel geçmişti ama bu yılbaşı kötü geçecek'' dediğini söyledi.

Büşra Bek'in babası Mustafa Bek'in, yakınlarının yardımı ile yürüdüğü görüldü.

Ayakta durmakta zorluk çeken Tarık Şükrü Yılmaz'ın annesi Semanur Yılmaz ise ''Nasıl toprağa vereceğim onu ben? Annem'' diyerek ağladı.

Bilkent Üniversitesi Ticaret ve Yönetim bölümü hazırlık öğrencisi Yılmaz'ın arkadaşı Sevcan Çilingir, kendilerinin de yılbaşı gecesi kutlamasına çağrıldığını ancak gidemediklerini belirterek, Tarık'ın 15 kişilik bir liste yaptığını ve 7 arkadaşın geceye katıldığını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ateş de gazetecilerin sorusu üzerine, doğal gaz ekibinin saat 05.09'da olay yerine geldiğini ancak ölümün saat 06.00'da olduğunun sanıldığını belirtti. Otopsiden alınacak sonuçlara göre durumu takip edeceklerini belirten Ateş, ailelerin talebi üzerine konuyu TBMM gündemine taşıyacaklarını da bildirdi.

-''BU MUYDU DİPLOMAN KIZIM?''-

Öte yandan, 18 yaşına girdiği gün hayatını kaybeden Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Hazırlık Sınıfı öğrencisi Ceren Okkalı, Yenimahalle'ye bağlı Yuva köyünde toprağa verildi.

Cenaze törenine katılanlar köy camisi önünde toplandılar. Okkalı'nın, geleneklere göre halıya da sarılan cenazesinin üzerine, duvak ve kırmızı karanfiller konuldu. Daha sonra cenazeye katılanlar tarafından omuzlara alınan Okkalı'nın tabutu köy mezarlığına getirildi. Bu sırada gözyaşlarına hakim olamayan baba Mehmet, anne Canan Okkalı ile diğer çocukları, yakınları tarafından teselli edildi. Canan Okkalı'nın okul arkadaşları da acılarını birbirlerine sarılarak paylaştılar.

Mehmet Okkalı, kızının cenazesinin başında gözyaşlarını tutamazken, ''Hani okuyacaktın kızım. 'Sana diploma getireceğim baba' diyordun. Bu muydu diploman kızım? Böyle mi anlaşmıştık. Ben seni okutacağım diye neler çektim. Kara toprağa nasıl vereceğim seni. Orada nasıl yatacaksın'' dedi.

Okkalı, cuma namazının ardından köy mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından dualar arasında toprağa verildi.

Öte yandan, tamamı Bilkent Üniversitesinde okuyan 7 öğrenci için 5 Ocak Pazartesi günü saat 14.30'da üniversitenin Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde anma töreni düzenlenecek.

ÖLEN GENÇLERDEN EROL CAN ÖZDOKUMACI'NIN FELÇ NEDENİYLE ANKARA'DA TEDAVİ GÖREN VE OĞLUNUN ÖLÜMÜNDEN HABERİ OLMAYAN BABA AHMET ÖZDOKUMACI'NIN UÇAKLA İZMİR'E GETİRİLECEĞİ ÖĞRENİLDİ

Ankara'daki doğal gaz faciasında ölen 7 üniversiteli gençten Erol Can Özdokumacı'nın cenazesinin kara yoluyla Manisa'ya getirildiği bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, acı haberi eşinin tedavi gördüğü hastanede alan ve fenalık geçiren anne Zeliha Özdokumacı'ya ilk müdahale hastane personeli tarafından yapıldı.

Baba Ahmet Özdokumacı'nın müdür olarak görev yaptığı Manisa'nın ilk otellerinden Büyük Saruhan'ın sahipleri de acı haberi alır almaz, ailenin yakınlarıyla Ankara'ya gitti. Erol Can Özdokumacı'nın öğlen saatlerinde Adli Tıp Kurumu Başkanlığından alınan cenazesinin kara yoluyla Manisa'ya getirilmek üzere yola çıkarıldığı kaydedildi.

Gencin cenazesi, yarın Manisa'da Hatuniye Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından aile mezarlığında toprağa verilecek.

Öte yandan, felç nedeniyle Ankara'da tedavi gören ve oğlunun ölümünden haberi olmayan baba Ahmet Özdokumacı'nın bugün uçakla İzmir'e geleceği, oradan da Manisa'ya götürüleceği öğrenildi.

Ankara'nın Çankaya ilçesi Birlik Mahallesi 409. Sokak'ta oturan Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Özgür Turan Atilla (18) evinde yeni yıl kutlaması düzenlemiş, Atilla ve kutlamaya katılan üniversite öğrencisi 6 arkadaşı, karbonmonoksit gazından zehirlenerek ölmüştü.

ÖLEN ELİF KOYUNCUOĞLU'NUN 5 YAŞINDAYKEN TEYZESİNE EVLATLIK VERİLDİĞİ, İKİNCİ ÜNİVERSİTESİNİ OKUDUĞU ÖĞRENİLDİ

Ankara'daki doğal gaz faciasında hayatını kaybeden 7 üniversite öğrencisinden Elif Koyuncuoğlu'nun 5 yaşındayken teyzesine evlatlık verildiği, ikinci üniversitesini yarı burslu okuduğu öğrenildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Bilkent Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi Bölümü öğrencisi Elif Koyuncuoğlu, Adana'da yaşayan annesi Yasemin Topaloğlu tarafından 5 yaşındayken çocukları olmadığı gerekçesiyle teyzesi Münteha Koyuncuoğlu'na evlatlık verildi.

Yeniyurt Mahallesi 72095. Sokak'ta oturan Koyuncuoğlu'nun evinde hüzün yaşanıyor. Taziye ziyaretlerini kabul eden Münteha Koyuncuoğlu, kız kardeşi Yasemin Topaloğlu'nun eşinden ayrılarak ikinci evliliğini yaptığını, bu dönemde Elif'i kendi üzerlerine kaydederek evlatlık aldıklarını söyledi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Meslek Yüksekokulunu dereceyle bitiren Elif'in daha sonra siyasete merakından dolayı Bilkent Üniversitesine kaydolduğunu ifade eden Münteha Koyuncuoğlu, ''Çok başarılı bir öğrenciydi. Bilkent'i de yarı burslu olarak kazandı. Siyasete meraklıydı. Mezun olunca ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice gibi olmak istiyordu. Keşke göndermeseydim. Böyle acı bir güne nasıl dayanırım? Varım yoğum, tek bir kızım vardı. Onu da Allah'ım aldı'' diye konuştu.

Gözyaşlarını tutamayan acılı teyze, Elif'in derslerinde çok başarılı olduğunu, sürekli başarı belgeleri aldığını söyledi.

Koyuncuoğlu, Elif'le en son yılbaşı gecesi telefonda görüştüğünü belirterek, ''Beni yılbaşı gecesi 2009'a girerken aradı. Babası Osman'a selam söyledi. Bizi çok sevdiğini söyledi. Kendisine dikkat etmesini istedik. Aslında İstanbul'da yaşayan öz annesi Yasemin'in yanına gitmek istiyordu. Biz de 'yollar çok karlı, kötü' diyerek gitmesine izin vermedik'' dedi.

Bugün akşam saatlerinde Adana'ya getirilmesi beklenen cenazenin Kabasakal Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi.

HABER 7