Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinin Kato Dağı İncebel mevkiinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Hasan Erzi, memleketi Osmaniye’de gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Hasan Erzi’nin cenazesi Issızca köyü’nde bulunan baba ocağına getirildi. Burada baba Yahya Erzi, oldukça üzgün ve bitkin olduğu gözlemlenirken, durmakta güçlük çekerken, yakınlarının desteği ile güçlükle ayakta durdu. Bu esnada bir şehit yakını daha baygınlık geçirince sağlık ekipleri müdahale etti. Buradaki vedalaşmanın ardından, şehidin cenazesi Issızca Camisi’ne getirildi. Şehit Erzi için öğle namazına müteakiben cenaze namazı kılındı.

EŞİ 7 AYLIK HAMİLE

Şehit Piyade Uzman Çavuş Hasan Erzi, Osmaniye'nin Issızca köyünde gözyaşları arasında toprağa verilirken, şehidin eşinin 7 aylık hamile olduğu öğrenildi.

7 aylık hamile olan Sultan Erzi,şehit eşinin naaşı başında helalleşirken şehidin yakınları sinir krizleri geçirdi.

Şehit babası Yahya Erzi (56) camide yakınlarının yardımıyla ayakta zor durdu. Vali Celalettin Cerrah babayı teselli etmeye çalıştı.

GERGİN ANLAR YAŞANDI

Okul bahçesi içindeki sağlık ekiplerinin az, üzüntü ve kederden fenalaşıp, baygınlık geçirenlerin sayısının da fazla olması nedeniyle zaman zaman gergin anlar yaşandı. Cenazeye katılanlar, sağlık ekiplerine tepki gösterirken, tartışma da büyümeden önlendi.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Vali Celalettin Cerrah, şehidin babası Yahya Erzi ve kardeşlerine başsağlığı diledi. Namazın ardından şehidin cenazesi, askeri törenle götürüldüğü köy mezarlığında toprağa verildi. Amanos Dağları eteğinde bulunan mezarlık çevresinde alınan geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti.

ÖZDEMİR İÇİN GAZİANTEP'TE TÖREN

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi kırsalında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuş Cevdet Deniz Özdemir'in cenazesi, Gaziantep'te toprağa verildi.Gaziantep'e getirilen Cevdet Deniz Özdemir'in cenazesi, baba evine götürüldükten sonra cenaze aracıyla Ulu Cami'ye getirildi. Cenaze aracından alınan tabut, bir süre askerlerin omuzlarında taşınarak katafalka konuldu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehidin öz geçmişi okundu.

Öğle namazının kılınışı sırasında camiye gelen 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, tabut başına gelerek ağlayan şehidin yakınlarını teselli etmeye çalıştı. Şehidin kardeşi Ertuğrul Özdemir'in yanına gelen Tuğgeneral Güneş, ''Ağlayarak, düşmanları sevindirmeyeceğiz'' dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜ ALEYHİNE SLOGANLAR ATILDI

Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Tuğgeneral Güneş, şehidin babası Cuma Özdemir'e başsağlığı diledi.

Gaziantep Müftüsü Ahmet Bulut'un kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, askerlerin omuzlarında top arabasına konuldu. Şehidin naaşı bir süre top arabasında taşındıktan sonra cenaze aracına konularak Yeşilkent Mezarlığı'na götürüldü. Şehidin naaşının götürülmesi sırasında terör örgütü aleyhine kalabalık tarafından sloganlar atıldı.

Şehit Uzman Çavuş Özdemir, Yeşilkent Mezarlığı'ndaki Şehitlik'te toprağa verildi. Törene şehidin ailesi ve yakınları, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Şamil Tayyar, Nejat Koçer, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İNTERNETHABER