"Diyarbakır'a zamanı geldiğinde nasıl gideceğimi biliyorum" diye konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önümüzdeki ay Diyarbakır'a gitmeye hazırlanıyor. MHP demokratik açılıma karşı düzenlediği "Bin Yıllık Kardeşliği Yaşa ve Yaşat" mitinglerini her bölgede bir ilde yapma kararı aldı. Mitinglerden ilki yarın saat 11:00'de Ankara Tandoğan Meydanı'nda gerçekleştirilirken, bu mitinge İç Anadolu Bölgesi'ndeki 13 ilden (Ankara, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Eskişehir, Sivas, Karaman, Çankırı) MHP teşkilatları çağrıldı.

HAVA BOZARSA GAZİANTEP

Mitinglerin kış mevsimine denk gelmesi nedeniyle olası bir durumda "hava koşulları gerekçe gösterilerek" mitingin Gaziantep'e kaydırılacağı, ancak ilk etapta Bahçeli'nin sarfettiği "Diyarbakır'a da zamanı geldiğinde nasıl gideceğimi biliyorum" sözleri doğrultusunda Diyarbakır'da hazırlık yapılacağı kaydedildi.

Bahçeli kararını değiştirmezse, Gaziantep, Şanlıurfa, Batman, Adıyaman, Siirt, Kilis ve Mardin'deki partililer de Ocak ayında yapılması planlanan mitingte liderlerini dinlemek için Diyarbakır'a gelecek..

İNŞALLAH GİDECEĞİM DEMİŞTİ

İzmir'deki DTP konvoyuna saldırının ardından DTP'lilerin “MHP Diyarbakır'a nasıl gidecek” sorusuna Bahçeli, “Diyarbakır'a da zamanı geldiğinde nasıl gideceğimi biliyorum" cevabını vermişti. "Yapacağınız mitingler kapsamında Diyarbakır'a gidecek misiniz?" şeklindeki soruyu da Bahçeli, "Tabii, İnşallah" diye cevaplamıştı./yeni şafak