Hakkâri'nin Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş Jandarma Karakolu'na bağlı üs bölgelerine düzenlenen hain saldırıda 8 asker şehit olurken, yapılan operasyonlarda 31 terörist etkisiz hale getirilmişti.
Ölen teröristlerden 12'si otopsi yapılması için önceki gün Malatya Adli Tıp Kurumu'na nakledildi. Ancak gözü dönmüş teröristlerin çatışmada ölen cesetlerden birinin parçalanan vücuduna bombalı tuzak yerleştirdikleri öğrenildi.
Malatya'ya gelen terörist cesetlerini son derece dikkatli incelediklerini belirten bir yetkili, Adli Tıp Morgu'ndaki hassas bir cihaz sayesinde cesedin içine yerleştirilen bombanın son anda fark edildiği bilgisini verdi.
ÖLEN TERÖRİSTLERE DİKKATLİ YAKLAŞILIYOR
Masum insanları hunharca öldüren teröristlerin kendi arkadaşlarının cesetlerine dahi saygı duymadığının anlaşıldığı olayın benzerleriyle sık sık karşılaşan güvenlik güçleri, ölen teröristlere son derece dikkatli yaklaşıyor. Ancak Yüksekova'dan Malatya'ya kadar 750 kilometre boyunca teröristin bedeninde bulunan bombanın o ana kadar kontrol ve fark edilmemesi, konuyla ilgili ihmal olup olmadığını da akıllara getirdi. Uzmanlardan alınan bilgiye göre çatışmadan sağ kurtulan teröristler, ölen PKK'lıların cesetlerini toplayan askerlerin yanında patlaması için genellikle ölülerin altına tuzaklanmış bombalar bırakıyor.
Zaman'da yer alan habere göre Malatya Yeşiltepe'deki Adli Tıp'ın kurum binasında bulunan hassas x-ray benzeri cihaz sayesinde görülen patlayıcıyı etkisiz hale getirmek için, Malatya Emniyet Müdürlüğü'nden bomba uzmanları çağrıldı. Bomba kimsenin zarar görmeyeceği bir yerde fünye ile patlatılarak imha edildi.
Benzer olayların daha önce de yaşandığı ancak kamuoyuna yansımadığı öğrenilirken terör örgütünün bu yöntemi daha önce de sıkça kullandığı biliniyor. Konuyla ilgili açıklama yapan bomba uzmanları, teröristlerin genelde bu tarz bombaları ölen cesetlerin üzerinde çeşitli tuzaklama yöntemleriyle bıraktığı kaydediliyor.