Bu macerayı iyi bitirmek isterdim. Bordeaux maçında takıma başarı diliyorum” dedi

Galatasaray"ın yollarını ayırdığı Michael Skibbe, ligin ikinci yarısında aldıkları başarısız sonuçlar yüzünden yönetim tarafından görevine son verildiğini söyledi.
Florya"da basın toplantısı düzenleyen Alman teknik adam, sakatlıkların başarısızlıktaki en büyük faktör olduğunu savundu.
Sezon içinde sportif açıdan da ağır darbeler aldıklarına dikkat çeken Skibbe, “Maalesef bugüne kadar birçok sakatlık yaşadık. Kulübümüzün maddi olanakları, bu konuları telafi edecek boyutta olmadığı için sorunları çözemedik. Antalya ve Kocaeli maçlarında oynadığımız futboldan dolayı hayal kırıklığına uğradım. Daha iyi sonuçlar alabilmeliydik, almalıydık” diye konuştu.
Michael Skibbe, Galatasaray"ın kendisi için önemli bir nokta ve deneyim olduğunu belirterek şöyle devam etti:
“Ben büyük Galatasaray macerasını daha iyi bir sonla bitirmeyi yeğlerdim. Kulübüme Bordeaux maçında başarılar diliyorum. Defansif anlamda istediğimiz performansı sergileyemememiz en büyük eksikliğimizdi. Bu olmayınca hem uluslararası, hem de yurt içinde olmamız gereken yerlere gelemedik. Bir takımın başarı anahtarı, çok güzel top oynayıp, agresif olarak ileri çıkmak değil, özellikle defansif anlamda sağlam ve iyi durmaktır. Bunu özellikle ligde devamlı olarak gösteremedik. Ama takımımız bunu UEFA Kupası maçlarında çok iyi uyguladı.”
Skibbe, futbolcularla ilişkilerinin iyi olduğunu da belirterek, “Biz yüksek seviyedeki takımlara karşı başarılı olduk. Fakat özellikle Avrupa maçlarından önce ve sonra ligde zorlu maçlar oldu. Maçlar kaybediliyorsa, bu takımın karakteriyle veya hocanın yönetimiyle değil daha çok takımın maçta verilen taktiği disiplinli olarak uygulayamamasındandır” dedi.


Tazminatı yok
Galatasaray, sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Michael Skibbe"ye tazminat ödemeyecek. Sarı-kırmızılılar senelik ücreti 1.7 milyon euro olan Alman teknik adamla, sezon sonuna kadar alması gereken yaklaşık 500 bin euroyu ödeyerek yollarını ayıracak. Bu arada Skibbe, antrenman için tesislere gelen futbolcularla dün sabah Florya"da vedalaştı. Genç teknik adamın, duygusal anların yaşandığı toplantıda herkesle tek tek vedalaştığı öğrenildi.

FIFA ve UEFA hemen duyurdu
Michael Skibbe"nin görevden alınmasına UEFA ve FIFA"nın internet sitelerinde de yer verildi. Kocaelispor karşısında alınan 5-2"lik şok yenilgi yüzünden Alman hocanın işine son verildiğini belirten UEFA, Cim-Bom"un ligde 5. sıraya kadar gerilediğine dikkat çekti. FIFA"nın resmi internet sitesi ise Skibbe"nin hayal kırıklığı yaratan sonuçların ardından sarı-kırmızılı kulüp tarafından gönderildiğini duyurdu.


MİLLİYET