Ligde pazar günü konuk olduğu Bursaspor'la golsüz berabere kalan  Göztepe, ligde dün tamamlanan 33. hafta karşılaşmalarının ardından haftayı 35  puanla 15. sırada tamamladı. Son hafta öncesinde Göztepe'nin yanı sıra 34 puanlı  Bursaspor ve 32 puana sahip Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un düşme ihtimali  bulunuyor.
 
Göztepe'nin MKE Ankaragücü'nü konuk edeceği son haftada Bursaspor,  Evkur Yeni Malatyaspor deplasmanında, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ise  İstikbal Mobilya Kayserispor deplasmanında puan arayacak.
 
İhtimaller
Son hafta MKE Ankaragücü'nü ağırlayacak Göztepe, rakibini mağlup  ettiği takdirde Süper Lig'de kalmayı başaracak. Bu durumda diğer 2 takım lige  veda edecek.
 
Göztepe'nin MKE Ankaragücü ile berabere kalması halinde ise  sarı-kırmızılı ekibin ligde kalabilmesi için Evkur Yeni Malatyaspor'a konuk  olacak Bursaspor'un puan kaybetmesi gerekiyor.
 
Sezon sonunda Göztepe ile Bursaspor'un olası puan eşitliklerinde genel  averaja bakılacak. Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile Göztepe'nin puanının aynı  olması halinde ise sarı-kırmızılı ekip rakibinin gerisinde kalacak.
 
Göztepe, Bursaspor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un ligi aynı  puanda bitirmeleri halinde ise Göztepe lige veda ederken, Büyükşehir Belediye  Erzurumspor lige tutunacak.