Göz hastalıkları uzmanı Dr. Kamran Gök, bahar mevsimi ile ortaya çıkan mevsimsel alerjik göz rahatsızlıklarının insanları psikolojik olarak etkilediğini belirtti.

Bahar aylarında özellikle göz rahatsızlığı olan kişilerin sayısında ciddi bir artış yaşandığını belirten Gök, bu hastaların çoğunluğunun şikâyetinin göz kaşıntısı ve yanmadan kaynaklandığını söyledi.

Gök, "Bunun da en sık ve başlıca sebebi gözün alerjik hastalıkları olarak adlandırdığımız bir grup göz hastalığıdır. Bunlardan en sık görülenleri saman nezlesini de kapsayan mevsimsel alerjik göz yangısı ve bahar nezlesidir. Bahar mevsiminin gelmesiyle beraber ağaçlar, çiçekler, çeşitli otlar ve bazı bitkilerde çeşitli polenler oluşur." diye konuştu.

Kamran Gök, "Havanın, rüzgârın etkisiyle bu polenler etrafa dağılır. Bünyesel olarak hassas kişiler bu alerjen dediğimiz polenlerle karşılaştıkları zaman vücutta bir tür tepkisel durum ve hassasiyet oluşur. Kişi bu alerji dediğimiz madde ile karşılaştığı zaman her seferinde göz de konjonktiva dediğimiz, göz küresi ve göz kapaklarını örten saydam tabakada bir dizi alerjik tepkiler oluşmaktadır. Bunun sonucunda gözde kaşıntı başta olmak üzere, kızarıklık, yanma, sulanma, batma hissi, ışıktan rahatsız olma gibi yakınmalar olur. Bölgemiz iklim bakımından yılın büyük bölümünde güneşli gün sayısının fazla olduğu bir yer. Bundan dolayı bu hastalık özellikle güneşli ve kuru bir havaya sahip olan yöremizde oldukça sık görülmektedir." dedi.

Habertürk