Gözler yalan söylemez Başbakan’a “Bakanına soru soramıyorsun” diye seslenen Kılıçdaroğlu, Atalay’ın ise doğruları söylemediğini iddia etti. Kılıçdaroğlu, ÖTV artışlarına da sert tepki gösterdi: “Milletle alay ediyorlar insaf”


Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeminde “köstebek” suçlamasında bulunduğu Beşir Atalay ve zamlar vardı:

VALLAHİ DOĞRU

Geçen hafta köstebeği açıklamıştım. Kim bu, nedir, ne iş yapar, nasıl yapar, nasıl haber verir bütün bunların ayrıntılarını anlatmıştım. Bizim bu haberimizi sansürlediler. Bekledim nasıl bir cevap verecek diye. Önce Atalay yazılı bir açıklama yaptı, “külliyen yalan” dedi. Anladım ki tamamı külliyen doğru. Bana “şurası yanlış, yalan” demesi lazım. Ne diyor, “Külliyen yalan”. Külliyen doğru. Vallahi de billahi de doğru. Dediler ki Atalay Kanal 24’e çıkacak. İzledim, tam bir yandaş medya klasiği. CHP’ye gelince bir cümle edildi, iki cümle değil ve Atalay’ın açıklaması konuldu. Alışığız. Canlı yayında spiker oturmuş tam birbirlerini kolluyorlar. Spiker ne soracağını bilmiyor. “Külliyen yalan” diyor Atalay, “neresi yalan” diyemiyor spiker.

YALAN SÖYLÜYOR

Atalay, “Bölgenin milletvekiliyim” diyor. Yalan söylüyor. Sen o tarihte Ankara milletvekilisin, o tarihte Kırıkkale’de değil. Doğruyu da söylemiyor, ilk yalan burada. 2008’de vermişim soru önergesi, “İçişlerinin kitabını neden Deniz feneri bastı” diye. “Hesap ver” diyorum, verdiği yanıt “bir sponsor başmış” oluyor, sponsor kim söylemiyor. Bir perişanlık. Doğruyu söylemediğini gözlerinden anlıyorsunuz. Gözler yalan söylemez. O Atalay’ın gözleri olsa dahi.

AİLE BELEDİYEDE Mİ

Konuştukça batıyorlar. Koruma müdürü, belediye başkanının resmi telefondan arıyor. Özel Kalem’den belediye başkanı yani. Madem tesadüf, aynı telefondan Mustafa Çelik’i araması gerek, ama aramıyor. Bir başkasının üzerine kayıtlı cep telefonundan Mustafa Çelik’i arayıp, sabit numara istiyor. Kimin üzerine kayıtlı, o bizde var. “Efendim cep telefonundan arıyorum, ailecek görüşüyoruz” diyor. Allah aşkına ailecek gecenin yarısında belediyeden mi görüşüyorsunuz? Aileni, çoluğunu çocuğunu belediyeye mi getirdin? Sabit telefon belediye telefonu. “Ailelerimiz konuşacaklar”, git evinde konuş. Bir yalan daha, “akşam eve gelmişim” diyor. Eve gitmemişsin. Hala belediyedesin, sen haber yetiştirmek peşindesin.

HIRSIZ EVDEYSE

Beni şaşırtan, Başbakan uzun süre sessiz kalıp kampta konuşması. Kendisine sormuyor musun, adam diyor ki, “Arama yapılacağını haber verdiler”. Kim haber verdi diye sormuyor musun? Sen hangi ahlaktan bahsediyorsun? Yargı üyesi kullanmış. Hırsız evin içindeyse, kilit işe yaramaz. Ar damarı patlamışsa istediğiniz belge, doküman koyun ar damarı patlamış insandan hiçbirşey beklenmez.

HALKIN SOFRASI

Beceriksiz iktidar, halkın sofrasına el uzatmaya başladı. AK Parti halkın sofrasına el uzatıyor. Okulalrın açıldığı, kış geldiği ayda zamlar yapıldı. Halkın en fazla geçim derdi olduğu ayda.

Peynirden ekmeğe, meyveden sebzeye yüzde 25 pahalılandı. Turpun büyüğü daha heybede.

Daha yeni zamlar gelecek. Zam yapıp asil milletle alay ediyorlar, insaf. Bu zam tsunamisinden hükümet yüzü kızarmadan, suyun üstüne çıkarak ben zam yapıyorum kesin sesinizi diyecek noktaya geldi.

SANKİ GEMİCİKLER BİZİM

Başbakan miletin gözünün içine baka baka sıkılmadan “Porsche değil Fiat’a bin” diyor. Sanki gemicikleri bizimmiş gibi. Gemilere, gemiciklere senin çocukların biniyor. 7 göbeğin bu pastadan payını aldı. Bakanlarına bak. Dünyalığınızı yaptınız, köşeyi döndünüz. Yırtık ayakkabıyla siyasete girip nerelerde oturuyorsunuz. Millet biliyor bunu. Birisi de ‘zam değil güncelleme’ diyor. Vatandaş emekli aylıklarından da güncelleme yapacaklar mı diye merak ediyor. Ekmek bulamayanlar da pasta yiyin diyecek yakında. Bu hükümet artık halka yabancılaşmış bir hükümettir.

vatan