Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da AA muhabirine, Ege Bölgesi'ne birçok kent ormanı kazandırdıklarını, bunların bazılarının da halkın talepleri sonucunda gerçekleştiğini anlattı.
Bakan Eroğlu, Şahinciler köyündeki kadınların gözleme davetinin kurulmasına vesile olduğu Adnan Menderes Kent Ormanı'nın ''çok muhteşem bir yer olduğunu'' ve yolu düşen herkese görmesini tavsiye ettiğini ifade ederek, ''İki yıl önce Koçarlı'ya gittiğimde hanımlar katmer ikram etti. Bende de katmer yiyecek durum kalmamıştı. 'Alacağınız olsun' dediler. Ben de 'O zaman şu karşı tarafa Adnan Menderes Kent Ormanı yapalım, Hıdırellez'de gelelim, birlikte açılış yapalım ve katmeri yiyelim' demiştim. Bir katmer vesilesiyle burayı yaptık'' diye konuştu.
Adnan Menderes Kent Ormanı'nın yer aldığı Koçarlı'ya bağlı Şahinciler köyünün Muhtarı İldan Yıldız ise kent ormanının oluşturulmasıyla bölgeye önemli bir hizmet yapıldığını anlattı.
Bakan Eroğlu'nun yaklaşık 2 yıl önce Çine Barajı'ndaki incelemelerinin ardından ilçelerinden geçtiğini, bu sırada kendisini gören köydeki kadınların, Eroğlu'nu gözleme ve katmer yemeye davet ettiğini dile getiren Yıldız, şöyle konuştu:
''Bakanımız gözleme davetini o sırada kabul edemeyince 'Buraya kent ormanı yapalım, açılışında geliriz' dedi ve köyümüze kent ormanı kuruldu. Çok güzel bir hizmet yapıldı. Güzel bir tesis kuruldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu kent ormanı köyümüzün sınırlarımız içerisinde yer alıyor. Yalnızca yol konusunda sıkıntı var. Kent ormanına giden yolun asfaltlanmasını istiyoruz. Özellikle kış aylarında ulaşım çok zor oluyor. Vatandaşlar gelmekte zorlanıyor. Yol asfaltlanırsa birçok vatandaş buradan istifade edecek.
Ayrıca kent ormanının işletmesinin köyümüze tahsisini istiyoruz. Fakir bir köyüz. Köylülerimizin bir araya geleceği bir yerimiz yok. Burası bize tahsis edilirse en azından hem işletmeciliğini yaparız hem de köylümüz daha rahat bir araya gelebilir. Bakanımızı tekrar buraya davet ediyoruz ve gözleme ikram etmek istiyoruz.''
Adnan Menderes Kent Ormanı'nın kendi köyleriyle birlikte ilçeye ve çevredeki bazı ilçelere de yarar sağladığını, vatandaşların buraya gelerek nefes aldığını, piknik yaptığını dile getiren Yıldız, yapılan hizmetlerden dolayı Bakan Eroğlu'na teşekkür etti.