Aydın İl Özel İdare’sine bağlı Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarla, yapımına 2011 yılında başlanan Gözkaya Köyü Sulama Göledinin gövdesi yükseltildi ve su depolama hacmi arttırıldı.
Gölette yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, “Daha fazla verim alınması planlanan sulama göledinin 15 metre olan gövde yüksekliği 5 metre daha yükseltilerek 20 metreye, 46 bin metreküp olan gövde hacmi de 87 bin metreküpe yükseltildi. Yapılan bu çalışmalarla daha önce 190 bin metreküp olarak depolanması düşünülen gölet, su depolama hacmi 450 bin metreküpe çıkarılmış oldu” dedi.
Göledin yapımıyla ilgili teknik bilgilere de değinen Aktemur; “Sulama Göleti 46 bin metre küp homojen toprak dolgu ve jeomembran kaplama geçirimsizliği sağlayan gövde olarak planlanmıştır. Ancak, su veriminin yüksek olması ve gövdede kullanılan malzemenin gölet alanı içerisinde yeterli miktarda olması, ayrıca sulanacak alanın ve su ihtiyaçlarının fazla olması nedeniyle gölet gövdesi yükseltildi. Gözkaya ve bu köye bağlı Tepe, İsmailler, Hasanlar Mahalleleriyle daha birçok köy sulamadan faydalanabilecek. Ayrıca yapılan bu çalışmalarla, aşırı yağışlar nedeniyle taşkınlarda zarar gören, Boğaziçi ve Orhaniye Köylerinin de sel zararlarından korunması sağlanacak” diye konuştu.