Bazı araçların camları kırılırken, olay yerine gelen Çevik Kuvvet göstericileri dağıttı ve 10'dan fazla kişiyi gözaltına aldı.
 
Gözaltına alınanlardan Cihan Gürbey’in avukatları Ebru ve Barkın Timtik, ailenin talebi üzerine gece saatlerinde gittikleri Alibeyköy Karakolu’nda, 14-65 yaş arasındaki 10 kadar göstericinin dayak yemiş ve yere yatırılmış halde bahçede bekletildiklerini gördü.
 
Avukat Ebru Timtik bahçeye girdiği anda karşılaştığı tabloyu şu sözlerle anlatıyor: “İnsanların üstü başı kan içinde bekletildiğini gördük. Bir çoğu yara bere içindeydi. Cihan Gürbey’i sorduk.
 
Bank üzerinde kıvranan birini gösterdiler. Polisler, yatanlara aldırış etmeksizin başka işlerle meşguldü. Üstelik gözaltı işleminden savcının haberi bile yoktu. Israrlarımız üzerine, 3 saat sonra bir hastaneye sevk edildiler.”
 
3’ü tutuklandı
 
Avukat Barkın Timtik ise hastaneye sevk edilenlerin durumunu şöyle özetliyordu: “65 yaşındaki İbrahim Göçebe’nin yüzü morluklar içindeydi. Cihan Gürbey’in ise gözleri aldığı darbeler neticesinde açılmaz hale gelmişti. Özellikle başına vurulmuş ve tüm vücudu morluklar içinde bırakılmıştı. Ayrıca kolu alçıya alındı. Emrah Kaş’ın da yüzünde morluk ve şişlikler vardı.”
 
Timtik, olay bu aşamaya geldikten sonra da resmi kanalların devreye girmesinin mümkün olmadığını, 18 yaşın altındaki çocukların Üsküdar Çocuk Şubesi’ne, büyüklerinse Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldüğünü, ancak nöbetçi savcının bu sevkten de haberi olmadığını söylüyor: “Müvekkillerimiz gözaltı kararı olmaksızın hukuka aykırı bir şekilde geceyi gözaltında geçirdi.”
 
Sabah savcının karşısına morluklar içinde çıkarılan Emrah Kaş, Hüsnü Kaplan ve Cihan Gürbey Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’nce tutuklanarak Metris T tipi cezaevine konuldu. Ebru Timtik, 2 Haziran itibariyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptıkları başvuruyla müvekkillerin ifadesinin alınmasını istediklerini söylüyor: “İsimleri soruşturma neticesinde belirlenecek polisler hakkında işkence suçundan dava açacağız.
 
radikal