Suriyeli askerler 18 yaşındaki kızı sorguladıktan sonra kafasını keserek öldürdü. Ailesi, erkek çocuklarının cesedini almaya gittikleri morgda kızlarının parçalanmış bedenini buldu. Acılı anne, cesedi almak için ‘kızını silahlı kişiler öldürdü’ diye bir belge imzalattırıldığını söyledi.
 
Barışçıl gösterilerin şiddetle karşılık bulduğu Suriye’de can yakan bir hikaye ortaya çıktı. Uluslararası AfÖrgütü, güvenlik güçlerinin gözaltına aldığı 18 yaşındaki Zeyneb el-Hüsni adlı kızın kafasının ve kollarının kesildiğini ve derisinin soyulduğunu açıkladı. 
 
Örgüt, muhalif isimMuhammed Deeb El- Hüsni’yi ele geçirmek için güvenlik güçlerinin geçen temmuz ayında Zeyneb’i gözaltına aldıklarını belirtti.Muhammed Deeb’in bu ay ele geçirilmesinin ardından 3 gün sonra askerler, aileye askeri hastaneye gelip cesedi almalarını istedi.
 
GÖZALTINDA 103 ÖLÜ
 
Aile teşhis ve işlemler için hastaneye gittiğinde büyük bir şok yaşadı. Ağabeyinin ortaya çıkması için gözaltına alınan 18 yaşındaki kızlarının kafasının ve kolları kesilmiş ve derisi soyulmuş bir halde ölü olarakmorgda buldular. Ayrıca aile,Muhammed’in de bedeninde işkence izlerine rastladı. Acılı anne, kızını silahlı grupların öldürdüğüne dair bir kağıt imzalattıklarını söyledi.
 
Af Örgütü’nden Philip Luther, “Suriye’de şiddet hız kesmiyor” ifadelerini kullandı. Philip Luther, Zeyneb’in, Suriye’de 6 aydır süren ayaklanmada gözaltına alındıktan sonra öldürülen ilk kadın olduğuna inanıldığını söyledi.Örgüt gözaltında ölenlerin sayısının da 103’e çıktığını bildirdi.
 
MUHALİFLER HEDEFTE
 
Bu arada BMİnsanHakları Komiserliği, Şam’ın ülke dışındaki muhalif isimleri hedef aldığını belirtti. Komiserlik sözcüsü, “Suriye yönetim, ülke içindeki ve dışındaki önde gelen insan hakları savunucularını hedef alıyor” dedi.
 
Cuma protestolarında 9 ölü
 
Suriye’de rejim karşıtı protestolarda dün 9 kişi hayatını kaybetti. Yerel Koordinasyon Komiteleri, başta Şam olmak üzere birçok kentte düzenlenen gösterilerde askerlerin açtığı ateş sonucu onlarca kişinin de yaralandığını bildirdi. Öte yandan El Arabiya televizyonu, Hama’da 300 civarında askerin önceki gün ordudan ayrıldığını ileri sürdü. Kentin bazı bölgelerinde elektrik kesintisinin yaşandığı belirtilirken Der Zor, Dera ve Lazkiye’de 57 kişinin tutuklandığı bildirildi.
 
bugün