Edinilen bilgiye göre; 2009 yılının Haziran ayında bir grubun ilçedeki, birahane ve içkili restoranları haraca bağladığı yolunda ihbar alan polis, yaklaşık 6 ay süren teknik takip sonucu önceki gece operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda tehditle işyerlerinden haraç aldığı ve kendilerine ait birahane de alkollü vatandaşların kredi kartı ile ödemelerinde 2 kere geçerek ekstra ödeme aldığı ve daha sonra bilgi almaya gelen vatandaşları dövdükleri gerekçesi ile M.T., Ç.T., R.E., S.K., S.T., S.D., O.S. ve İ.Ç. gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şahısların uzun süredir ilçede faaliyet gösteren birahane ve içkili restoranlara, baskı ve tehditle haraca bağladıkları ve iş yerlerini ele geçirmek istedikleri, aynı kişilerin silah ve uyuşturucu ticareti yaptıkları tespit edildi. Uzun süren teknik takip sonucu gerçekleştirilen projeli çalışmalarda gözaltına alınan şahıslarla birlikte bir miktar esrar, uyuşturucu hap ve 6136 sayılı kanuna muhalefet kapsamına giren delici ve kesici aletler ele geçirildi. Gözaltına alınan şahısların bazılarının geçmiş dönemlerde yaralama olayına karıştıkları da anlaşıldı.

3 KİŞİ DAHA ÖNCEDEN CEZAEVİNDE

Polisin yürüttüğü operasyon kapsamında suça karıştıkları tespit ve ayrıca silahlı tehdit ile kasten adam yaralama olayına karıştıkları anlaşılan M.T., Ç.T.. ve R.E. isimli şüphelilerin yaklaşık 2,5 aydır Nazilli E Tipi Kapalı Cezaevi"nde tutuklu oldukları ortaya çıktı. Aynı operasyon kapsamında gözaltına alınan ve önceki gün adliyeye sevk edilen İ.Ç"nin de tutuklanarak cezaevine konulduğu kaydedildi.
Operasyon kapsamında gözaltına alınan S.K., S.D., O.S. ve S.T. isimli şüphelilerin dün akşam saatlerinde Nazilli Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikleri ve bugün öğle saatlerinde de Nazilli Adliyesine sevk edilecekleri öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor./iha