Mevsimsel değişikliklerin en fazla yaşandığı illerin başında gelen Aydın"da sık değişen hava gözleri de olumsuz etkiliyor. Mevsim değişikliklerinin yanında havanın ani değişmesinin de göz nezlesine neden olduğu öğrenildi.
Aydın Göz Hastanesi Hekimlerinden Atakan Karaeminoğulları, çok geniş bir kavram ifade eden göz nezlesinin gözlerde, kızarıklık, sulanma, kaşıntı ve göz kapaklarının şişmesi gibi durumlara neden olabildiğini söyledi. Göz nezlesinin, viral, bakteriyel ve enfeksiyon şeklinde
olabildiğini ancak hastanın kendi kendisine bu teşhisi koymasının mümkün olmadığını belirten Karaeminoğulları, yanlış tedavinin de ciddi olumsuzluklara neden olduğunu kaydederek, bu sorunla karşılaşanların mutlaka hekime başvurması gerektiğini söyledi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın Göz Hastanesi Hekimi Atakan Karaeminoğulları, “Göz nezlesinde türe göre farklı tedavi şekilleri uygulanmaktadır. Bakteriyel, viral ve enfeksiyondan oluşan göz nezlesinin tedavi türleri birbirinden farklıdır. Eğer birinin tedavi şekli diğerine uygulanırsa göz açısından ciddi sonuçlar doğurabilir. Bu yüzden mutlaka uzman doktor tarafından göz nezlesinin hangi türü olduğuna karar verilmesi gerekir. Göz nezlesi bazen bulaşıcı olduğu gibi bazı durumlarda da bulaşıcı özelliği olmaz. Yanlış tedaviler yanlış sonuçlara neden olabilir. Hasta eczaneden kendi kendine aldığı ilaçlar olumsuz sorunlara neden olabileceğinden bu tip davranışlardan uzak durarak doktor kontrolünde yardım almak gereklidir” dedi.
Çeşitlerine göre göz nezlesi hakkında bilgiler veren Dr. Karaeminoğulları, “Alerjik göz nezlesinde damla, gerekirse ilaç kullanılır. Bu türün tekrarlayıcı özelliği bulunur. Alerjiye neden olan sorunlar ortadan kaldırılmadığı sürece de tekrarlamaya devam eder. Bakteriyel göz nezlesi ilaçlar tedavi edilir. Tekrarlama olasılığı çok fazla bulunmaz. Viral göz enfeksiyonları bulaşıcıdır. Vücudun direncinin düşmesine neden olur. Bu durumda antiviral tedavisi gerekmektedir. Bunun teşhisini ve tedavisi göz hekimleri tarafından yapılmaktadır” diye konuştu.