İngiltere"de koma halindeyken yaşam makinasıyla bağının kesilmesine karar verilen hasta son anda mucize sayılabilecek bir hareket yaptı ve gözüyle doktora ""yaşamak istiyorum"" mesajı Verdi.

Felçli hastanın yaşamasından umut kesen doktorlar, vücudunun hiçbir yerini hareket ettiremeyen ve hiçbir tepki vermeyen hastanın yaşam makinasıyla bağlarını kesmeye karar verdi. Tam bu anda, daha önce hiçbir tepki vermeyen hastanın gözlerini hareket ettirerek, bu harekete mani olmak istediği bildirildi.

43 yaşındaki iki çocuk babası Richard Rudd"un sözkonusu mucize müdahalesi, o sırada ciddi beyin hasarlı hastalarla ilgili bir belgesel çekimi gerçekleştirilen ekip tarafından filme de alındı ve BBC televizyonu tarafından yayınlandı.

""Yaşamla Ölüm Arasında"" konulu belgeselde, film ekibi Rudd"un yanısıra ciddi beyin hasarlı iki hasta daha 6 ay boyunca izleniyordu. Hastaların her üçü de Cambridge"deki Addenbrooke"s Hastanesi"nde tedavi görmekteydi.

Doktorların bağlı olduğu yaşam makinasını kapatmalarına son anda gözleriyle müdahale eden Richard Rudd, geçen yılın Ekim ayında bir motorsiklet kazası geçirmiş ve felçli bir hasta olarak yatağa bağlanmıştı.

Rudd"un ailesi onun bu şekilde yaşamayı daha fazla istemeyeceğine inanarak doktorlara yaşam makinasının kapatılması yönünde izin vermişti.

Rudd"un yaşam makinasının kapatılması anında gözlerini oynatmaya başlaması ve doktorların ""yaşamak mı istiyorsun?"" soruları üzerine gözlerini hareket etmeye devam etmesi bir mucize olarak Kabul ediliyor.