Aile, kendi imkânlarıyla dört saat süren aramanın sonucunda Donat"ın cesedine ulaşabildi.
Silivri"de sahibi olduğu cam fabrikasına gitmek için dün sabah otomobiliyle yola çıkan Donat, Çatalca gişelerinden çıktıktan kısa süre sonra sele yakalandı. Otomobili bir anda sürüklenmeye başlayan Donat, 10.50 sıralarında büyük oğlu Tarık Donat"ı cep telefonuyla arayarak “Burası felaket. Çok kötü durumdayım” dedi. Milliyet gazetesi ekonomi muhabiri Nevin Donat"ın da babası olan işadamı Donat"a bir daha telefonla ulaşılamadı.
Donat"ın hayatından endişe eden ailesi Çatalca Belediyesi, jandarma ve İstanbul Valiliği"ni arayarak yardım istedi. Cep telefonundan son sinyalin alındığı yer öğrenildi ve ilgililere bildirildi.
Donat"ın ailesi ve yakınları 12.00 sıralarında olay yerine ulaşırken, Çatalca Belediyesi"ne bağlı ekipler de olay yerine geldi. Ancak ekiplerin sel suları nedeniyle can güvenlikleri olmadığı ve gerekli teçhizat bulunmadığı gerekçesiyle arama çalışmalarına başlamadığı öğrenildi. Donat"ın yakınları ise kendi imkânlarıyla arama çalışması başlattı. Tüm zorluklara rağmen yaklaşık 1 saat boyunca sel sularıyla kaplı bölgede Donat"ı arayan yakınları, bir tekstil fabrikasının yakınındaki ağaçlık alanda otomobili buldu. Ancak Donat"ın otomobilde bulunmadığı görüldü.

"Ulaşılamayan nokta yok" denmişti
Bu arada gazetecilere açıklamalarda bulunan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, su baskını altında olan yerlerden kurtarılan ve iş makineleriyle getirilen insanları göstererek, “Burada gördüğümüz insanlarımız, en son kurtarılan insanlarımız. Bunun dışında ulaşılmayan bir nokta yok. Yalnız Kovukdere mevkinde bir vatandaşımız kayıp. Sabah saatlerinde otomobille sele kapıldığı haberini aldık. İstanbul"dan AKUT ekipleri bekleniyor” diye konuştu. Başkan Kara, Donat"ın yerinin tespit edildiğini belirterek, “Boğaziçi İplik Fabrikası"nın karşısındaki bölgede. Orada ciddi anlamda bir sel baskını var” dedi.

Aile helikopter tuttu
Yakınlarının talebi üzerine Selimpaşa"da bulunan AKUT ekibi de Donat"ın aracının bulunduğu bölgeye geldi. Ancak bu kez de ekibin teçhizatları trafik nedeniyle İstanbul"dan getirilemediği için arama çalışmaları güçleşti. Kurtarma ekiplerinden gerekli desteği bulamayan aile fertleri bu kez kendi tuttukları sivil bir helikopterle bölgeyi havadan taradı. Tarama faaliyetine bir askeri helikopter de katılırken yine sonuç alınamadı. Saatler 16.00"yı gösterdiğinde Donat"ın cesedi yine otomobilin yakınında oğlu Tarık Donat tarafından bulundu. İşadamı Donat"ın çarpmanın etkisiyle parçalanan araçtan fırladığı belirlendi.
Kurtarma ekiplerinin yeterli desteğini görememekten yakınan aile fertleri ise, “Olay yerine ulaştığımızda bölge sanki terk edilmiş gibiydi. Bir Allahın kulu yoktu” diyerek çaresizliklerini dile getirdiler.

Bir anda sele kapıldı
Bu arada kamyon şoförü bir görgü tanığı Donat"ın aracının gişeden çıktığı sırada önünde seyrettiğini belirterek, “Normal bir şekilde asfalt yolda giderken önümdeki otomobil bir anda sele kapıldı. Benim aracım ağır tonajlı olduğu için fren yaparak sele kapılmaktan kurtuldum. Ancak önümdeki otomobil hızla sürüklenmeye başladı ve birkaç dakika içinde gözden kayboldu” dedi. / milliyet