Gazze Şeridi'ne saldırılarını sürdüren İsrail'in Gazze kentindeki bir BM okulu yakınına açtığı tank ateşinde, biri çocuk, biri kadın 2 kişi öldü. Ardından okuldan kaçanlara tankla bir ateş daha açan İsrail, 6 Filistinli'yi daha öldürdü.
Filistinli sağlık yetkilisi, tank mermisinin BM okulu yakınına düşmesi sonucu 25 kişinin de yaralandığını bildirdi.

BM'nin Gazze'deki merkezi de perşembe günkü İsrail saldırılarının hedefi olmuştu. Gazze'deki saldırılarda bir başka BM okulunun hedef olması sonucu da 30 kişi ölmüştü.

Okuldan kaçanlara tank ateşi

Gazze Şeridi"nin kuzeyinde İsrail tank ateşine hedef olan BM okulunun, içindeki insanlar kaçarken bir daha tank mermisiyle vurulduğu, saldırılarda 6 Filistinlinin öldüğü bildirildi.
Filistinli sağlık yetkilileri ve görgü tanıklarının açıklamalarına göre, BM Yardım ve Çalışma Ajansı"nın (UNRWA) okuluna ilk tank mermisinin isabet etmesi sonucu bir çocuk ve bir kadının ölmesinin ardından, insanlar çatışmalar nedeniyle sığındıkları okuldan kaçarken yeni tank ateşi altında kaldılar. Görgü tanıkları, insanlar kaçarken açılan tank ateşinde de 4 kişinin öldüğünü kaydetti.
Öte yandan, İsrail ordusundan bir sözcü, BM okuluna tank ateşi açılmasıyla ilgili haberleri araştırdıklarını söyledi.
BM"nin Gazze"deki merkezi de perşembe günkü İsrail saldırılarının hedefi olmuştu. Gazze"deki saldırılarda bir başka BM okulunun hedef olması sonucu da 30 kişi ölmüştü.
İsrail"in 22 gündür saldırılarını sürdürdüğü kuşatma altındaki Gazze"de yaklaşık 45 bin kişinin BM okullarına sığındığı bildiriliyor.

MİLLİYET