Kemal Göven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pamuk ekiminde karşılaşılan sıkıntılardan dolayı birçok üreticinin arazilerini 2-3 defa bozup yeniden ektiğini belirterek, ardından pamukta görülen hastalıkların üreticiyi zor durumda bıraktığını söyledi. 
     Yeşil kurt, kırmızı örümcek, lugus, yaprak biti, ballık gibi pek çok zararlı ile mücadele etmek zorunda kaldıklarını ifade eden Göven, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
     ''Pamuk primleri 3-4 yıldır değişmiyor. Devletin verdiği prim 42 kuruş olarak belirlendi. Bunların yanında iyi gelişmeler de yaşanıyor. Bu da sezona ümitli bakmamıza vesile oluyor. Öncelikle 2007-2008 yıllarındaki gibi sulama sorunu yaşamıyoruz. Şu anda pamukta birinci sulama bitti ve ikinci suya başladık. Bu güne kadar sulamayla ilgili sorun yaşamadık ve inşallah bundan sonra da yaşamayacağız. 
     Pamukta iyi bir ürün alacağımız gözüküyor. Pamuklar bazı tarlalarda çiçekte, bazılarında tarakta, bazılarında da kozaya dönmüş durumda. Eğer hastalık vurmazsa iyi bir ürün alacağız.'' 
     Göven, İzmir Ticaret Borsası'nda 3.7 TL'ye düşen pamuk fiyatlarının tekrar 4 TL'ye çıktığını öğrendiklerini belirterek, ''Bu da bize büyük moral verdi. Fiyatların önümüzdeki günlerde artması hepimizin temennisi. Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Yardımcısı Barış Kocagöz 1 kilogram mahlıç pamuğun maliyetinin 4,7 TL olduğunu açıkladı. Üreticinin para kazanabilmesi için 1 kilogram mahlıç pamuğun fiyatının 4,7 TL'nin üzerinde olması gerekiyor. Sezondan ümidimizi kaybetmedik, inşallah tüm olumsuzluklar yok olur'' diye konuştu.