Kapitalist sistem ve sosyal eşitsizliğe karşı yürütülen “Wall Street’i işgal et” eylemleri çığ gibi büyüyor. Her gün gösterilere sahne olan kentlerden biri de ABD’nin başkenti Washington DC oldu. Washington’daki eylemlere öğrenciler memurlar ve sendikalar destek veriyor.
 
Gösteriler ABD Başkanı Barack Obama’nın da gündemindeydi. Amerikalıların sistemin işleyişiyle ilgili büyük hayal kırıklığı içerisinde olduğunu belirten Obama, “Göstericileri anlıyorum” dedi. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden de Amerikalılar sistemin adil olmadığını düşünüyor” dedi.
 
FED’den de destek
 
Protestoların hedefindeki ABD Merkez Bankası’ndan da (FED) göstericilere destek geldi. FED’in Teksas eyaleti başkanı Robert Fischer, “Çok sayıda Amerikalı uzun süredir işsiz. Gelir dağılımında eşitsizlik var. İnsanlar hayal kırıklığına uğradı ve ben onların hüsranını anlayabiliyorum” dedi. Üç haftadır süren gösterilerin 2012 başkanlık seçimleri öncesinde politik bir harekete dönüşebileceği yorumları da yapılıyor.
 
New York’ta ekonomik eşitsizliğe karşı başlayan Wall Street gösterileri ülke geneline yayılmaya başladı. ‘Wall Street’i İşgal Et’ gösterileri, Philadelphia, Austin, Houston, Los Angeles ve gibi kentlere de sıçradı.