Ramazan ayında saldırılarını sürdüren PKK, dün de Şırnak'ta gerçekleşen depremin ardından askeri üsse saldırdı.

Hakkâri'nin Şemdinli ve Çukurca ilçesi kırsal alanında PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için özel birlikler tarafından başlatılan hava destekli operasyonlar sürüyor. Çukurca ilçesinde karakollara ve askeri üs bölgesine saldıran PKK'lıların istihbarat bilgisinin önceden alındığı öğrenildi.

100 PKK'lı çembere alındı

Star gazetesinden Şeyhmus Çakan'ın haberine göre; halen bölgede 100 kadar örgüt mensubunun bulunduğunu tahmin edilen güvenlik birimleri İHA'ların verdiği görüntüler üzerine operasyon alanını genişletiyor. Kuzey Irak'taki üslerinden geldikleri belirlenen kalabalık PKK gurubun Çukurca İlçesi'nde bulunan Karataş Jandarma Karakolu ile Darsinki Tepesi'nde bulunan askeri üs bölgesine ve Hakkari-Çukurca Karayolu üzerinde bulunan Geçimli Jandarma Karakolu'na eş zamanlı saldırı düzenleyeceği yönünde istihbarat birimlerinin önceden uyarı yaptığı öğrenildi. Güvenlik birimleri Şemdinli'deki operasyona yönelirken bundan yararlanan PKK güçlerinin büyük bir bölümünü Çukurca ilçesine kaydırdı.

20 kişilik grup roketlerle geliyor

Saldırı öncesi istihbarat birimlerinin olası saldırıyı raporladıkları öğrenildi. İstihbarat raporlarında bu duruma şöyle yer verildi: "Hakkari Çukurca bölgesindeki teröristleri takviye etmek maksadıyla sorumluğunu ADEM WULAT (K) (Şırnak doğumlu) adlı teröristin yaptığı 20 kişilik bir grubun gönderildiği, grubun yanında 4 adet Biksi makinalı tüfek, 3 adet (RPG-7) roketatar ve 3 adet gece görüş cihazı bulunduğu ve eylem hazırlığında oldukları yönünde bilgiler elde edilmiştir."

Deprem sonrası harekete geçtiler

Öte yandan Şırnak'taki 5.3'lük depremden faydalanmak isteyen PKK askeri üsse saldırı düzenledi. Anında karşılık alan PKK'lı grup gecenin karanlığından faydalanarak kaçtı.