Konuşma yapmadığı halde telefonuna çıkarılan faturaya itiraz eden Güçlü'nün başvurusunu değerlendiren Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, kesilen hat için çıkartılan borcun iptaline karar verdi.
 
Mersin'de Çağdaşkent Mahallesi'nde yaşayan 6 çocuk 9 torun sahibi emekli memur İsmail Güçlü, yaz aylarında tatil için gittiği memleketi Tunceli'deki evinde bulunan sabit hat telefonunu Mersin'e gelmeden 17 Eylül'de görüşmeye kapattı. Güçlü, bir süre sonra kapattığı telefonuna 92.78 TL fatura çıkartıldığını öğrenince, iptali için Tunceli Türk Telekom Müdürlüğü'ne başvurdu. Güçlü, "Telefonumu kapatmıştım, nasıl fatura çıkartırsınız?" itirazından bir sonuç elde etmeyince, faturayı ödeyip, hukuksal mücadele başlattı. 
 
İsmail Güçlü başlattığı hukuk mücadelesinde faturanın iptali için Tunceli Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvurdu. İsmail Güçlü, Mersin'de ikamet ettiği için dosya Toroslar Kaymakamlığı İlçe Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne gönderildi. Toroslar Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Ayşe Arslan başkanlığında 28 Kasım'da toplanarak dosyayı görüşen 5 kişilik heyet, borcun iptaline, ödeme yapılmışsa da iadesine karar verdi.