Türkiye ayağa kalktı. Ülke sınırlarından ve dünyanın çeşitli ülkelerinden binlerce insan isyan etti, yardım teklifinde bulundu. Baskılar sonuç verdi. Bugün Ümran’a Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı’ndan müjdeli haber geldi.
 
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz öncülüğündeki heyetin daveti üzerine yapılan görüşme sonucu, Sevinç’in, Ağustos ayındaki sınavlara başvurusunun alınmasına karar verildi.
 
Doğuştan görme engelli olan, lise yıllarında tanıştığı Adem Köksal ile birlikte yaptığı müzik ve kendi çektikleri kliple internette tıklanma rekorları kılan Ümran Sevinç, çok istediği Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı’na alınamayacağını öğrendi. Yönetim kurulunun aldığı kararla, yeterli altyapı olmadığı gerekçesiyle ilk olarak engelli kadrosundan öğrenci alımının durdurulduğu haberi, Sevinç’in hayallerini suya düşürdü. Sevinç’in üzüntüsünün gazete ve televizyon kanallarında yayınlanması ardından Ege Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve aralarında konservatuar görevlilerinin de bulunduğu heyet, harekete geçti. Heyet, görme engelli Sevinç’i, bugün, Rektörlük Binası’na davet etti. Görüşme sonunda, Ümran Sevinç ve babası Şinasi Sevinç’e, yeterli altyapının oluşturulacağı belirtilirken, 1-12 Ağustos tarihleri arasındaki sınavlara başvurması yönünde karar çıktı. Ümran Sevinç, "Çok mutluyum. Hayallerim inşallah gerçekleşecek ve müzik alanında eğitimi alacağım. Güzel şeyler olacağı içime doğmuştu. Sesimi duyan herkese teşekkür ediyorum. Şimdi tüm gücümle sınavlara hazırlanacağım" dedi.
 
Baba Şinasi Sevinç’de çok mutlu olduklarını anlatırken, "Kızımın sonuna kadar arkasındayım" diye konuştu.
 
hürriyet