Aydın Valiliği"nden yapılan açıklamada görme engelilerin taleplerini karşılamak amacıyla gönüllü okuyucuların seslenindirdiği kitapları www.mkutup.gov.tr/mkp adresi üzerinden hizmete sunulduğu açıklandı.
Aydın Valiliği"nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:”Kültür ve Turizm Bakanlığı Milli Kütüphane Başkanlığınca, görme engellilerin taleplerini karşılamak amacıyla gönüllü okuyucuların seslendirmiş olduğu kitapları www.mkutup.gov.tr/mkp internet adresi üzerinden hizmete sunulmuştur.Milli Kütüphane Başkanlığı Hizmetlerinizden faydalanmak, üyelik esasına dayanmakta olup üyelik ücretsizdir. Üyelik, Milli Kütüphane Başkanlığı internet sitesi üzerinde yer alan üyelik formunun doldurulması ve rapor ya da özürlü kimliğinin fotokopisinin Kütüphanelerimize ulaştırılmasıyla kazanılmaktadır. Milli Kütüphane Başkanlığı internet sitesinde; “edebi eserler (roman, öykü, şiir, deneme) ile son yıllarda her türlü ders ve sınav (KPSS hazırlık, KPDS hazırlık, Üniversiteye hazırlık, SBS hazırlık)” konularını içeren 5000 kadar seslendirilmiş eser bulunmaktadır.
Milli Kütüphane Başkanlığınca bu hizmet tüm görme engellilerin yararlandırılmasını sağlamak amacıyla hizmete sunulmuştur”