Didim İlçesi"ne bağlı Akyeniköy"de yaşayan görme özürlü Çınar Ailesi birbirlerini gönül gözüyle seviyorlar. Karanlık dünyalarını sıcak muhabbetleri sayesinde aydınlatmaya çalışan Çınar Ailesi"nin zor şartlara rağmen yaşama sevinci ise görenleri şaşırtıyor.
Didim İlçesi"ne bağlı Akyeniköy"de oturan görme özürlü Hüseyin Çınar 4 yıl önce bir tanıdığı aracı ile tanıştığı yine kendisi gibi görme özürlü Gülbahar ile hayatını birleştirdi. Birbirlerini hiç görmeden severek evlenen Hüseyin-Gülbahar Çınar çiftinin bu evlilik kararı ilk zamanlarda bazı kişiler tarafından yadırgansa da zamanla herkes bunlara alıştı. Oldukça mutlu ve sadakatli bir aile olan 41 yaşındaki Hüseyin Çınar ile 37 yaşındaki Gülbahar Çınar"ın bir de kız çocukları oldu. Ailenin bu durumunu gören Akyeniköylüler adeta sadakat örneği olan bu çifti yardım ederek yuvalarını kurup yardım etmeye başladılar. 4 yıldır evli olan Çınar Ailesi çevredekilerin de yardımı ile şimdi daha mutlu bir hayatın keyfini yaşıyorlar.
Hayata ve birbirlerini gönül gözü ile gördüklerini ve birbirlerini dünya gözü ile hiç görmediklerini belirten 41 yaşındaki Hüseyin Çınar “14 yaşındayken geçirdiğim bir rahatsızlık sonucu iki gözümü birden kaybettim. Şu an 41 yaşındayım ve bu zaman aralığına kadar görme engelli olarak yaşadım Hastalığımın genetik olduğunu öğrendim ve hiçbir tıbbi müdahale yeterli olmadı. Bundan 4 yıl önce eşimle ortak bir arkadaş aracılığı ile tanıştık. Biz birbirimizi görmeden yürekten sevdik. İyi bir ilişkimiz var 1 kız çocuğumuz var çok sağlıklı o bizim yaşam kaynağımız. Artık her şeyi gönül gözümle görmeye çalışıyorum. Ancak dünya gözüne sahip olanlar da bu nimetin kıymetini iyi bilsin” dedi.
Engellerine rağmen evliliklerinin mutlulularına engel olmadığını ve karı koca birbirlerini tamamlama çalıştıklarını belirten Gülbahar Çınar(37) ise “Ben de doğuştan görme engelim var ama bir gözüm çok az görüyor. Bu da eşimle benim tüm ihtiyaçlarımızı gidermemize sağlıyor” dedi.
Akyeniköy halkına çok teşekkür eden Çınar Ailesi, belde halkının yardımları sayesinde daha mutlu olduklarını ve bir çok ihtiyaçlarının da belde halkı tarafından giderildiğini belirttiler.