Televizyonun dün gece verdiği haberde, Abbas'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu iktidardayken barış konusunda umut görmediğini belirttiği iddia edildi.

Abbas'ın ayrıca Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimleriyle ilgili olarak Beyaz Saray'a duyduğu hayal kırıklığını ifade ettiği kaydedildi.

Filistin tarafı, Kudüs'te ve Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimlerindeki inşaatların tamamen dondurulmasını istemiş, barış görüşmelerinin ancak bu takdirde başlayacağını belirtmiş ve Amerikan yönetiminin bu konuda İsrail'e baskı yapmasını talebinde de bulunmuştu.

FKÖ Genel Sekreteri Nasır Abdrabbo ile Filistin Başkanlık Müsteşarı Tayyib Abdurrahim ise Kanal 10'un iddialarını yalanladı.

Abdrabbo, bu haberlerin hiçbir şekilde doğru olmadığını, Abbas ile Obama'nın konuşması sırasında Abbas'ın yanında bulunduğunu ve konuşmada Abbas'ın görevini bırakmasıyla ilgili hiçbir sözcük geçmediğini belirtti.

HAMAS: "UZLAŞMA DONMUŞTUR"

Öte yandan Hamas, Abbas'ın seçimler için tarih açıklamasından sonra, El Fetih ile aralarındaki uzlaşma görüşmelerinin tamamen durduğunu açıkladı.

Hamas liderlerinden Salah El Bardavil, "Abbas'ın cuma günü yaptığı konuşma birçok bağı kesmiştir. Şimdi hiçbir şekilde temas yoktur" dedi.

Bardavil, bir Hamas heyetinin El Fetih'le muhtemel bir anlaşma için Mısırlı arabulucularla görüşmek için yakında Kahire'ye gideceği yolundaki haberleri de yalanladı ve "Hamas uzlaşma istiyor, ama Abbas'ın koşullarıyla değil. Abbas, direnişi ortadan kaldırmak istiyor" diye konuştu./yeni şafak