1999 yılında başkanlık görevine geldiğinde AYTO"nun 130 Milyon Lira nakdi olduğunu belirten Mustafa Baştuğ “O dönemde Odamızın 11 personeli ve 3 Bin 967 üyesi vardı. Bugün itibari ile AYTO"nun 2 Tirilyon 453 Milyar 011 Bin TL nakdi bulunuyor. Çalışan sayımız 16"ya üye sayımızda 6 bin 213"e yükseldi. Bu veriler AYTO"nun 9,5 yılda ekonomik anlamda 20 kat büyüdüğünü göstermektedir” dedi.
Başkanlık yaptığı dönem içinde Aydın Ticaret Odası"nın bazı şirket ve kuruluşlara örnek olmak için sembolik ortaklıklara imza attığını ifade eden Mustafa Baştuğ “Bu ortaklıklar arasında Aytaş AŞ, Ege Et AŞ, Aydın Elektrik AŞ, Demay AŞ, Gümrük ve Turizm İşletmesi AŞ, Aydın Ortak Girişimciler Zeytinyağı Fabrikası sayılabilir. AYTO"nun bu iştiraklerinin mali toplamı 81 Bin TL"dir. Ayrıca Aydın Ticaret Odası olarak arsalarımızda bulunuyor” diye konuştu.
Görev yaptığı dönem içinde bitiremedikleri projeleri olduğunu da ifade eden Mustafa Baştuğ şöyle konuştu; “Özellikle Aydın"da Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesinin kurulması projesine çok önem verdik. Çünkü Aydın"ın Jeotermal zenginliği bu projede modern seraların itici gücü olacaktı. Bunun dışında Kestane ve Sert Kabuklu Meyveler projesi ile sağlıklı fidan dağıtımını hedeflemiştik. Bir diğer sonuçlandıramadığımız önemli projede şu an sonuçlandırılması çok daha mümkün olan Bölgesel Kalkınma Ajansının Aydın"da kurulmasıdır. Oluşan yöne yönetimimizden bu projelerin takipçisi ve tamamlayıcısı olmalarını bekliyorum. AYTO olarak 9,5 yılda sadece ekonomik çalışmalar değil, Aydın"ın kültür hazinesi olan Tralles antik kenti kazı çalışmalarına da maddi ve malzeme yardımında bulunarak Aydın"ın kültür zenginliğinin ortaya çıkmasına da destek verdik”