Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Mithat Enç Gören Kalpler Spor Kulübünü makamında ağırladı.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu’nun düzenlediği Goalball Turnuvası’nda Türkiye birincisi olan takım, engellilere verdiği desteklerden dolayı Yaşar’a teşekkür etti. Yaşar, görme engellilerin oynadığı, 3’er kişilik takımlardan oluşan bir salon oyunu olan Goalballde şampiyon olan takım oyuncularını tebrik etti. Engellilere her konuda destek vermeye devam edeceklerini belirten Yaşar, “Engelli kardeşlerimizin her alanda özellikle de sporda üstün başarılar kazandığını görmek bizi gururlandırıyor” dedi.

Engellilere tam destek

Goalball hakkında takım oyuncularından bilgi alan ve onlarla sohbet eden Yaşar, “Sizlerin kazandığı bu başarılar bizleri çok mutlu ediyor. Yerel yönetimler olarak görevimiz sizlere gücümüz ölçüsünde destek olmaktır” dedi. Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkan Vekili ve Yenimahalle Belediyesi Engelli Meclis Başkanı Erol Sayıdan ise Yaşar’a teşekkür ederek, “Yenimahalle Belediyesi engelliler için çok farklı bir belediyecilik sergiliyor. Başkan Yaşar, yaptığımız her organizasyonda bizleri kırmayarak yanımızda yer alıyor” dedi.

İki evreden oluşan Goalball turnuvasının ilk etabı Çanakkale’de, ikinci etabı ise Ankara’da gerçekleşti. Çok sayıda şehirden katılan engelli takımların kıyasıya yarıştığı turnuvada, Mithat Enç Gören Kalpler Spor Kulübü Kız Takımı namağlup şampiyon olmayı başardı.İçinde zilleri olan özel bir topla oynanan oyunda, takım oyuncularından Sevda Altınoluk da turnuva boyunca en çok gol atarak ‘Avrupa Gol Kraliçesi Ödülü’nü aldı.