İstanbul Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri, son zamanlarda artan kontör dolandırıcılığı üzerine bir çalışma başlattı. Araştırmalarda, dolandırıcılığın internet siteleri üzerinden yapıldığını tespit etti. Teknik ve fiziki takip eşliğinde yürütülen çalışmalar sonucunda, internet üzerinden “ucuz kontör satıyoruz” sloganıyla ticaret yapan siteler belirlendi.

Konuyla ilgili, İstanbul, Adana, Aydın, Bursa, Hatay, Konya, Manisa, Mersin ve Şanlıurfa'da tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskınlarda elebaşlığını İbrahim D. ile Hasan Hüseyin B'nin yaptığı 21 kişilik çete çökertildi. Operasyonda, 2 bin 352 sim kart, 25 cep telefonu, 17 harddisk, 7 hafıza kartı, 8 laptop, 3 server cihazı, 1 skimmer cihazı, çok sayıda kimlik fotokopisi ve 64 bin 500 TL ele geçirildi. Örgüt elemanlarının birinin hesabında da 500 bin liralık kontör bulundu.

REKLAMLI DOLANDIRICILIK

Bilişim polisi, çetenin 4 milyon 500 bin liralık vurgun yaptığını tespit etti. Çetenin elde ettiği paranın büyük bir bölümünü Google arama motoruna reklam parası olarak verdiği belirtildi./yeni şafak