Daha önce Google'ın İngiltere'nin 25 ayrı kentindeki sokakların 360 derecelik görüntülerini sunan hizmetiyle ilgili olarak yapılan itiraz ve şikayetler böylece sonuçsuz kalmış oldu.

İtiraz ve şikayet sahipleri, sokak görüntüleri çerçevesinde ev ve iş yerlerinin detaylarının internette yer almasının hırsız, terörist gibi kötü niyetli kişilere yasa dışı eylemleri için ''ön araştırma'' yapma imkanı sunabileceğini, özel hayatların zarar görebileceğini belirtiyordu.

Google, kişiler tarafından yapılan pek çok şikayet üzerine, sokak görüntülerinde yer alan ''şahıs görüntülerini'' sitesinden kaldırmak zorunda kalmıştı. Bunlar arasında, "seks shop"a giren ya da sevgilisiyle sarmaş-dolaş gezen kişilerin görüntüleri de bulunuyordu.

Bilgi Komisyonundan yapılan açıklamada, Google'ın ''sokak Görüntüleri'' hizmetinin tümüyle yasaklanması taleplerinin ele alındığı ve kapatmaya olanak sağlayacak bir durumun söz konusu olmadığı kararına varıldığı bildirildi. Açıklamada, Google'ın özel hayatların gizliliğine özen gösterip kişi görüntülerinde yüzleri karartmak, plakaları buzlandırmak ve şikayete konu olan görüntüleri sitesinden tümüyle kaldırmak gibi önlemlere başvurduğu, bunun da yeterli görüldüğü bildirildi.

Google da yaptığı açıklamada, şikayet konusu olan yüzlerce görüntüyü bir-iki saat gibi kısa bir sürede siteden kaldırdıklarına dikkati çekti.

Sabah