Google hakkında ortaya atılan son iddia, şirketi zor durumda bırakabilir. SEO Book'a göre Google kendi politikalarını ihlal etti ve blog yazarlarına Chrome'u öven yazılar yazmaları karşılığında para verdi. SEO Book'un raporunda, Google'ın reklamcılık firması Unruly'nin, blog yazarlarına sponsor olduğu ve "Chrome'un küçük işletmeler için ne kadar faydalı olduğu" hakkında, Google tanıtıcı videolarla süslenen bol bol yazı yazmaları için para ödediği iddia ediliyor. Yani bir nevi "teşvik primi" verdiği söyleniyor.

Google'ın bloglara sponsor olmasını belki kabul edilebilir bulabilirsiniz. Ama bu durumda bile önemli bir sorun çıkıyor karşımıza. Yazarların, yazılarında Chrome'un indirme sitesine verdiği linklerin, sponsorluk sonucunda verildiğini anlamamız için "nofollow" olmaları gerekiyor. Çünkü nofollow linklerin özelliği, yönlendirdikleri sayfaların PageRank (Sayfa Sıralaması)'ini yükseltmemeleri. Fakat bazı linklerin nofollow olmadığı ortaya çıkmış.

Bu yazarların hatası da olabilir ama Google, bu durumu kendine has bir biçimde çözmeye çalışıyor: Kendini cezalandırmak... İnternet devi, Chromeindirme sayfasının PageRank'ini, dün itibarı ile 0'a indirdi ve 60 gün boyunca düşük tutacağının sözünü verdi.