Apple’ın efsanevi CEO’su Steve Jobs’ın pankreas kanseri nedeniyle ölümünün hatıralarda canlı olması, Larry Page ile ilgili endişeleri artırıyor.

Google’ın perşembe günkü genel kuruluna katılamayan Page önümüzdeki haftalarda şirketin iki önemli toplantısını da kaçıracak.

Google’ın konuyla ilgili bir ayrıntı vermemesi, Page’in ciddi bir sağlık sorunu olduğu endişesi yarattı. Çalışanlarına bir e-mail gönderen Page, ciddi bir sorunu bulunmadığını, şirketin başında olduğunu belirtti.

Genel kurulda Google Başkanı Eric Schmidt’in şaka yollu olarak sesini kaybetmesinin Larry Page’i daha iyi bir CEO haline getireceğini, çünkü artık kelimelerini seçerek kullanacağını söylemesi de pek kimseyi güldürmedi.

Saçları niye erken beyazladı?..

En az temmuz ortasına kadar toplantılara katılmayacak olan Page’in ciddi bir hastalığı çıkması durumunda bunun Google’ın projelerini nasıl etkileyeceği merak ediliyor. Google’ı Sergey Brin’le birlikte kuran Page daha önce çok aktif olduğu sosyal paylaşım sitesi Google+’daki hesabında da 25 Mayıs’tan beri paylaşımda bulunmadı.

Page’in sesinin normalde hafif boğuk olduğu biliniyor. Ancak geçen ay Londra’da yaptığı bir konuşmada sık sık yutkunması dikkatleri çekmişti. Analistler ve hissedarlar halka açık bir şirket olan Google’ın konuya bir açıklık getirmesi gerektiği görüşünde. Wall Street Journal gazetesi, Page’in rahatsızlığının larenjitten ses tellerinde lezyona kadar birçok olasılık içerdiğini yazdı. Ancak Business Insider internet sitesi, tiroid kanseri riskinin de dikkate alınması gerektiğini belirterek, “Larry Page’in saçları çok erken beyazladı. Bunun tiroidle alakalı olduğunu düşününler var” yorumunda bulundu.