Google'ın yeni bulut teknolojisi Dropbox'un tahtına aday olacak.09/02/2012 17:30İnternetin hızla gelişmesi ve artık neredeyse her cihazın internete bağlanması sayesinde internetin nimetlerinden de yararlanma süreci artıyor. Bunun en güzel örneklerinden biri de bulut teknolojisi.
Şimdilik internetin hızı yüzünden çok yüksek kapasitelere çıkmasa da USB bellekleri ortadan kaldıracak bir sistem diyebiliriz. Çünkü bulut teknolojisi sayesinde verileri internete atarak yanımızda taşıma derdinden kurtuluyor ve her cihazdan da erişebiliyoruz.

Bunun öncülerinden olan Dropbox, şu sıralar piyasanın lideri konumunda. 2007 yılında kurulduğundan beri 45 milyon üyesi bulunan Dropbox'u ise Microsoft'un ürünü olan SkyDrive izliyor. Apple da ürünlerindeki bilgileri buluta taşımaya yardımcı olan iCloud hizmetini kullanıcılara sunuyor.

Google gibi bir devin de bu teknolojiden geri kalacağını düşünmek olmazdı. Henüz çok somut adımlar atmayan ancak dolaylı olsa da Gmail'i bu şekilde kullandıran Google, komple bulut hizmetine geçmeye hazırlanıyor. Henüz resmi bir açıklama olmasa da söylentilere göre ismi Drive olacak. Drive, kullanıcılara belli boyutta bulut alanı sağlayacak ve kullanıcılar bu alana istediklerini yükleyebilecek.

Detayları belli olmayan Drive'ın önümüzdeki haftalarda ya da ayda tanıtılması bekleniyor. Ancak söylentilerin kuvvetli olduğunu ve Google'ın bulut teknolojisine emin adımlarla geldiğini söyleyebiliriz.
Shiftdelete