Sultanhisar"a bağlı Atça Beldesinde 19 yıldır kucakta gezen ve yaşamı boyunca dışarı çıkamamış olan19 yaşındaki özürlü Osman Yalçınkaya, Atçalı gönüllü annelerin hediyesi ile ilk kez doğduğu şehir Atça"yı görecek. Atça Belediye başkanı Mustafa Çınar"ın da desteği ile ilk kez tekerlekli sandalye sahibi olan gencin gözyaşlarını gören gönüllü annelerde gözyaşlarını tutamadı. Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar ve eğitimci eşi Elif Zehra Çınar ile birlikte Müşerref Aran, Fadime Oskay, Güler Kandemir ve Memnune İmre, 2 ay önce karar vererek oluşturdukları Atça Gönüllü Anneleri olarak ilk icraatlarını 19 yaşındaki özürlü genci mutlu etmekle yaptılar. Hayatında ilk kez tekerlekli sandalyeye kavuşan Atça, Cumhuriyet Mahallesi, 95 Sokak, 24 numarada oturan ve 3 aylıkken geçirdiği havale ile bedensel özürlü olan Osman Yalçınkaya, mutluluk gözyaşları ile gönüllü anneleri ağlattı.
Anne Esma ve seyyar manav baba Hidayet Yalçınkaya"nın dört çocuğunun en büyüğü Osman, doğumunun 3. ayında geçirdiği havale sonucu felç geçirdi. Osman, Aydın ve İzmir"deki hastanelerde tedavi olmasına rağmen vücudunun tamamı hastalıktan etkilendiği için ölümle burun burana geldi. Yaşama anne ve babasının büyük sevgisi ile tutunan Osman, 19 yılda sadece kısıtlı ölçüde konuşmadan başka bir şey yapamadı. Anne Esma Yalçınkaya “21 yıl önce Hidayet ile evlendik. 2 yıl sonra oğlumuz dünyaya geldi. 3 aylıkken geçirdiği havale ile bu hale geldi. O günden bu yana gitmediğimiz doktor, başvurmadığımız çare kalmadı. Bu yaşına kadar kucağımızdan indirmedik. Okula gidemedi. Son yıllarda aldığı özel haplar sayesinde konuşmaya başladı. Güçlükle geçimimizi sağladığımız için tekerlekli sandalye alamadık. Kapımızın önünden başka bir yeri henüz görmemişti. Dış dünyayla tanışması gönüllü annelerimizin sayesinde olacak. Özellikle Osman için en güzel hediye tekerlekli sandalye oldu. Allah onlardan razı olsun” dedi.
Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar"ın eğitimci eşi Elif Zehra Çınar ile birlikte Müşerref Aran, Fadime Oskay, Güler Kandemir ve Memnune İmre, Başkan Mustafa Çınar ile birlikte Osman için aldıkları tekerlekli sandalyeyi aileye teslim ettiler. Firma tarafından yerinde kurulan tekerlekli sandalyeye bindirilen Osman ise sevinç gözyaşlarını tutamadı. Elif teyzesine teşekkür eden Osman"a bir de cep telefonu sözü veren Elif Çınar “Osman"ı tanıdığımızda çok üzüldük. Onun yaşama bağlanması gerektiğini düşünerek tekerlekli sandalyenin en acil ihtiyaç olduğuna karar verdik. Arkadaşlarımla birlikte Aydın"daki firmayla bağlantı kurarak ilk icraatımızı gerçekleştirdik. Osman bundan sonra daha kolay bir şekilde Atça"da gezebilecek. Onun dünyasını büyüttüğümüz için çok mutluyuz. Bundan sonra da Atçalı gönüllü anneler olarak yardıma ve ilgiye muhtaç insanların yanında olmayı sürdüreceğiz” dedi.
Başkan Çınar, önümüzdeki günlerde bir sorunu olduğunda kendisini araması için Osman"a bir telefon alacağını da dile getirdi.