Almanya, Azerbaycan ve Kıbrıs ve Yurt içinden 17 il’den ve 120 Şair, Yazar ve Ozan’ın katıldığı şiir gecesi Didimlilerden tam not aldı. Dün akşam saat 19:00’da Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezinde yapılan etkinliğe Didim İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çaylak ve eşi, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Tuncay Akgün ve eşi, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver ve Didimliler katıldı. Etkinlik ilk olarak 1 dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan İstanbul Şiir Fırtınası Sitesi ve Radyosunun sahibi ve Emekli Öğretmen Nihal Mirdoğdu Şiir Fırtınası adlı Radyo ve İnternet sitesinde her gün canlı olarak yayınlar yaptığını söylerken “Biz Didim’de böyle bir teklif geldi, biz de bugün buradayız. Didim’de olmaktan mutluyuz. Bizler Gönül gözü ile görenleriz. Allahın bir lütfü olarak kalemlerimiz güzelliğe adamışız” dedi.
Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Şükrü Öksüz ise Yurt içi ve Yurt dışından 100’ün üzerinde şair ve yazarı Didim’de buluşturduklarını söylerken “Burada Türkiye’nin an batısı Marmaris’ten En Doğusu Kars’tan yazarları ve şairleri Didim’de bir araya getirdik. Belki ilk kez buralara geldiler ve ilk kez da birlikte oldular. Bu Didim’in tanıtımı için de güzel bir çalışma oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Didim Ticaret Odası başkanı Ufuk Döver ise Etkinlik kapsamında Didim’e gelen tüm yazar, şair ve ozan’lara hoş geldiniz diyerek, etkinliği düzenlemekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Konuşmanın ardından İstanbul Şiir Fırtınası Sitesi ve Radyosunun sahibi Nihal Mirdoğdu, Oda Başkanı Ufuk Döver’e katkılarından dolayı teşekkür belgesi verdi.
Ardından etkinlik adına iki şair “Hoş geldiniz” adlı şiiri birlikte okurken, etkinlik şiirlerin okunması ve ozanların sazları eşliğinde söylediği türkülerle sürdürüldü.
Didim’de iki gün süren Şiir etkinliği 26 Kasım Cumartesi akşamı Grand Didyma Otel’de yapılan şiir gecesi ile sona erecek.