Londra'daki ünlü Sofra restoranlarının sahibi Hüseyin Özer'in hayat mücadelesi daha küçük yaşta başladı. Tokat Reşadiye'nin bir köyünde, 1953'te doğan Özer, anne ve babası ayrılınca dedesinin yanında kaldı. 7 yaşındayken babası evlatlıktan reddetti. Ağabeyi tarafından zehirlendi, çobanlık yapmaya başladı. Hiç okula gitmedi ve okumayı köydeki çobandan öğrendi. Annesi bu duruma kızınca, tabanca parası kazanıp babasını vurması için oğlunu Ankara'ya gönderdi. Özer, başkentte sokaklarda yaşadı, tuvaletlerde yattı. Yatmak için kiraladığı bir kömürlükte ise idealinin peşinde koşmaya karar verdi. İngilizce öğrenecek ve Londra'ya gidecekti. 

BELGESELİ BİLE ÇEKİLDİ 
16 yaşında otobüsle gittiği Londra'da, dönercide işe girdi. O kadar çok çalıştı ki 6 yıl sonra o dükkanı satın aldı ve restorana dönüştürdü. Kazandığı ilk parayla da bir eğitim vakfı kurdu, burs verdi. Bu arada restoranı ün kazandı. Sofra Cook Book adlı kitap yazan Özer'in Londra hakkındaki hisleri, Londra Müzesi'nde sesli olarak sunulmaya başlandı. Discovery Channel tarafından belgeseli çekilen Özer'e Westminister Üniversitesi 'fahri doktora' unvanı verdi. Özer, Middlesex Üniversitesi'nde de eğitmen olarak görev yaptı; işadamlığı dersleri verdi. Ancak sayılı zenginler arasına giren Özer'in başarıları, terör örgütü PKK tarafından da fark edildi. Ve hainlere haraç vermeyi kabul etmeyince, hedef tahtası haline geldi. 

İFTİRALARI BİTMEDİ 
Önce restoranlarına saldırıldı. Sonra ırkçılık yaptığı iddiasıyla hakkında dava açıldı. Restoranına aşçı olarak sızan bir terörist, müşterileri zehirlemeye kalkıştı. Lokantalarının duvarlarına sarı-kırmızı-yeşil renklerde hakaretler yazıldı. Özer, El-Kaide'li olmakla bile suçlandı. Temizlikçi kızı dövdüğü iftirasının da atıldığını belirten Özer, haraç vermeyen işadamlarının işyerlerini kapatmak zorunda kaldığını anlattı. İşte Özer'in başına gelen bu olayların ardından facebook'ta grup kuran onlarca kişi destek vemeye başladı. Herkes birleşip bu baskıya karşı çıktı. 

İŞTE DESTEK MESAJLARI
 Can Doğan: Tek kelime ile bu saldırıyı yapanlara yazıklar olsun, şiddetle kınıyorum. 
 Ali Şahin: Sizinleyiz... Mücadeleci tavrınız üç-beş çapulcuya pabuç bırakmayacak kadar derindir.
Bütün Türk milletinin arkanızda olduğunu unutmayın... 
 Anıl Dede: Biz duyarlı Türk vatandaşları arkanızdayız. Her ne kadar uzakta da olsak dualarımız sizinle olacak. 
 Karadır Karadeniz:Bugün Hüseyin Özer boyun eğerse, yarın Avrupa'daki diğer Türk işadamları da boyun eğeceklerdir. Herkesin Hüseyin Abi'nin yanında bulunmasını bekliyorum. 
 Ferudun Kaykı: Ülkenden uzak olabilirsin ama yalnız değilsin. 
 Mls Mvrk: Uygulamaya çalıştıkları yıldırma politikaları, Hüseyin Özer gibi kendini kanıtlamış bir şahsiyeti sadece. takvim