Kendisini kaçıran kişilerin Karasu İlçesi’nde tartaklayıp 3 milyon 100 bin liralık senet ve çek imzalattıktan sonra serbest bıraktığı Akkayagil, mağdur olarak getirildiği Adapazarı Adliyesi’nde, hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu ortaya çıkınca tutuklandı.
 
Sapanca’da İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvuran şoförü A.İ.İ.’nin, patronu Özkan Akkayagil’in hafta sonu silahlı kişiler tarafından kaçırıldığını bildirmesi üzerine olay ortaya çıktı. Harekete geçen Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri plakası alınan aracı bulamadı. Ancak bir dizi teknik takip sonucu Özkan Akkayagil’li kaçıran kişilerin onu serbest bıraktığını belirledi. Dün İstanbul’a giden Sakarya polisi, Akkayagil’i aldı.
 
Adapazarı’na getirilen ve mağdur sıfatıyla ifadesi alınan Özkan Akkayagil poliste verdiği ifadede kendisini kaçıranlardan şikayetçi oldu. Akkayagil 10 numara yağ ticareti yapan şirketi olduğunu söyleyerek, "Ankara’dan gelen kişilerle Sapanca’da görüşme yaptık. Görüşme sonrasında otele dönerken, arkamızdan gelen kişiler arabımıza çarparak beni kaçırıp Karasu’ya götürdüler. Burada benden 1 milyon 600 bin liralık senet ile 1.5 milyon liralık çek aldıktan sonra bıraktılar" dedi.
 
Poliste kimlik sorgulaması yapılan Özkan Akkayagil’in 18 ayrı suçtan arandığı, hakkında iki suçtan toplam 3 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirlendi. Gözaltına alınan Akkayagil, dün akşam Adapazarı Adliyesi’nde hakkındaki gıyabi tutuklama kararı vicahiye çevrilerek cezaevine konuldu.
 
8 KİŞİ ARANIYOR
Bu arada polis Özkan Akkayagil’i kaçıran ve olaya karışan 8 kişinin adlarını tesbit etti. Bu 8 kişinin yakalanması için Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara ve İstanbul’da çalışmalar yapıyor.