Brezilyalı futbolcu GSTV"ye yaptığı açıklamada, Galatasaray formasıyla şimdiye kadar iki karşılaşmaya çıktığını hatırlatarak, "İki maçta bir gol, bir asist yaptım. Bu güzel bir başarı ve golümü de çok beğendim. Çok güzel bir gol attığımı düşünüyorum. Onun haricinde kendi performansımı da değerlendirmem gerekirse, her geçen gün antrenmanlarda performansımın üstüne koyuyorum. Benim buradaki amacım, her zaman söylediğim gibi büyük başarılar elde etmek, bunu da yapabileceğimi düşünüyorum" diye konuştu.

Kayserispor"a attığı şık golün kendisi için önemli olduğunu anlatan Elano, şunları kaydetti: "Öncelikle Galatasaray için her geçen gün elimden gelenin en iyisini yapabileceğime garanti verebilirim. Gole gelince, hakikaten çok güzel bir gol oldu. Güzel hazırlanmış bir pozisyon diyebilirim. Sırf benim değil, bütün arkadaşlarımın payı vardı bence o golde. Yeni geldiğiniz kulüpte atılan ilk gol çok önemlidir. Ben de bunu en iyi şekilde yaptığımı düşünüyorum. Daha da gol atacağım." Elano, UEFA Avrupa Ligi"nde zorlu bir gruba düştüklerini ifade ederek, "Gruba baktığımız zaman gerçekten zor bir gruba düştüğümüzü düşünüyorum ama oradan çıkabilecek kaliteye sahibiz. Bunu başaracağımızı umuyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Turkcell Süper Lig"de yarın Ankaraspor ile deplasmanda yapacakları karşılaşmayı kazanarak çıkışlarını sürdürmek istediklerini dile getiren Brezilyalı futbolcu, "İyi bir çıkışımız var. Bunu devam ettirmemiz lazım. Onun içinde bu maçı kazanmak istiyoruz" dedi.

Sarı-kırmızılı takımın uyumlu bir kadroya sahip olduğunu kaydeden Elano, sözlerini şöyle tamamladı: "Bütün arkadaşlarım bana yardımcı oluyor. Bunun dışında şehre baktığımız zaman çok güzel bir şehir. İklimi Brezilya"ya benziyor. Kısa zamanda bayağı bir yere gitme şansı buldum. Özellikle restoran, alışveriş merkezleri ve oralardaki oyuncakçıları gezdim. İki tane kızım var, onları eğlendirmem lazım. O yüzden daha çok oyuncakçılara gidiyorum. Bu kısa zaman da birçok şey yaptım ve çok da beğendim." - milliyet