Galatasaray'ın Arjantinli kalecisi Leo Franco'nın yediği gol nedeniyle ıslıklandığı Fenerbahçe derbisinden sonra soyunma odasında gözlerinin dolduğu belirtildi. Leo Franco'yu başta kaptan Arda olmak üzere takım arkadaşlarınınm teselli etmeye çalıştığı öğrenildi.

Lig TV'nin internet sitesinin haberine göre; Kaptan Arda Franco'ya ''Bu statta Galatasaray için hem de çok önemli işler yapmış futbolcuların zaman zaman ıslıklandığına, yuhlandığına ben şahit oldum. Geçmiş yıllarda bana da tepki gösterdikleri maçlar oldu. Ne kadar üzüldüğünü anlıyorum. Bir futbolcu için kendi taraftarı tarafından protesto edilmekten daha kötü hiç birşey olamaz biliyorum. Ama bunu unutmalı ve yoluna devam etmelisin. Profesyonel bir futbolcu olarak 90 dakika sonunda sahada yaşanan herşeyi sahadan çıkar çıkmaz unutmamız gerektiğini biliyoruz. İyi bir kalecisin herkes hata yapar. Elbette istemezdik, elbette sen herkesten fazla üzüldün. Seyircimiz yenilginin üzüntüsüyle tepki gösterdiler. Herşey düzelecektir'' dediği belirtildi.

Arjantinli kalecinin, ise kaptan Arda'ya ''Öyle bir gol yemem bana yakışmadı. Ama ıslak zeminde top kayınca tutamadım. Maçın önemini ben de biliyordum. Topu kalede gördüğüm an aklımdan geçenleri anlamanız mümkün değil. Ama taraftarımızın bu tepkisi nedeniyle üzüldüğüm kadar hayatımın hiç bir döneminde üzülmedim. Hepinizden özür diliyorum. Şampiyon olamazsak bu maçtaki hatam yüzünden olacak'' ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Leo Franco'nun bu sözleri üzerine teknik direktör Rijkaard'ın konuşmaya katılarak '' Şampiyon olamazsak diye birşeyi kimsenin aklının ucundan bile geçirmesini istemiyorum. 7 hafta 21 puan demek. Hepsini alıp sonuna kadar şampiyonluğu kovalayacağız. Biz nasıl beklenmedik puanlar kaybediyorsak onlar da kaybedecektir. Tek yapmamız gereken bütün maçları kazanmak. Gerisini de bekleyip göreceğiz '' dediği öğrenildi.

Galatasaray, Sivasspor maçı hazırlıklarına da ara vermeden başladı. Fenerbahçe karşısında gördükleri kartlarla cezal duruma düşen Baros ve Caner bu hafta forma giyemeyecek.

FRANCO ANTRENMANA KATILMADI
Turkcell Süper Lig"de ezeli rakibi Fenerbahçe"ye yenilerek, şampiyonluk yarışında büyük bir yara alan Galatasaray,
bu hafta Sivasspor ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarına ara vermeden başladı.
Florya Metin Oktay Tesisleri"nde, teknik direktör Frank Rijkaard yönetiminde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda, Fenerbahçe karşılaşmasında ilk 11"de yer alan oyuncuların sahada ve salonda rejenerasyon
çalışmalarının ardından, sağlık merkezinde yapılan terapi seanslarıyla maç ertesi programlarını tamamladıkları, diğer futbolcuların da ısınma hareketlerinden sonra teknik çalışmalar yaptıkları bildirildi.
Belinde ağrısı olan Keita, sol uyluk ön adalesinde ağrısı olan Caner, sol ayak başparmak tırnağı düşen Elano ile kalçasındaki ağrı şikayeti devam eden Arda"nın antrenmana katılmadığı, bu oyuncuların tedavisinin sağlık merkezinde
yapıldığı belirtildi. Sakatlığı devam eden Kewell"ın tedavisinin sürdürüldüğü ifade edildi.
Fenerbahçe maçında uzaktan yediği gol nedeniyle sarı-kırmızılı taraftarların tepkisini çeken kaleci Leo Franco"nun, verilen izin nedeniyle antrenmana katılmadığı açıklandı.
Yarını izinli olarak geçirecek Galatasaray, Sivasspor maçı hazırlıklarını 31 Mart Çarşamba günü yapacağı antrenmanla sürdürecek.

Mİlliyet