“Hocam isterse seve seve forvet oynarım. Rijkaard"ın neler beklediğini iyi biliyorum. A.Madrid kaliteli ama G.Saray daha kaliteli.”

G.SARAY"DA Haldun Üstünel"in son bombası olan Giovani Dos Santos, dünkü imza töreninde umut dolu mesajlar verdi.. Meksikalı hücumcu için 3 İspanyol, bir de Meksikalı gazeteci İstanbul"a gelip sağlık kontrolü ve imza törenini izledi.. İspanyollar tarafından “Messi olur” diye övülen genç futbolcu A.Madrid karşısında forvet arayan sarı-kırmızılı takıma ilaç olacağının da sinyalini verdi. Tottenham Hotspur"dan 6 aylığına kiralanan 21"lik yıldız imza töreninde şunları söyledi:

"İNGİLTERE ÇOK ZOR"

“İSPANYA"DA birlikte çalıştığım Frank Rijkaard"la tekrar çalışacağım için çok mutluyum. Kendisini iyi tanıyorum. Nasıl bir oyun mantalitesi olduğunu, saha içinde neler beklediğini iyi biliyorum. G.Saray"da oynayacağım ve Rijkaard"la tekrar çalışacağım için mutluyum. Kanatlarda oynamayı daha çok seviyorum. Ancak benim nerede oynayacağıma teknik direktör karar verir. İnisiyatifini kullanır ve forvette oynamamı isterse tabii ki orada severek oynayabilirim.

BARCELONA"DA iyi bir performansım vardı. Bunda en önemli pay, orada altyapıda forma giymiş olmam ve uzun süre oynadığım için adaptasyon süreci yaşamamam oldu. Sonra İngiltere"ye transfer oldum ve zorlu bir ligdi. Teknik direktör tercihleri nedeniyle fazla forma giyemedim. Şimdi G.Saray"dayım ve burada olmaktan memnunum.

"MADRİD"İ BİLİYORUM"

TARAFTARIN karşılaması inanılmazdı. Bu tip şeyler futbolcuyu çok motive ediyor. G.Saray forması giymeyi de sabırsızlıkla bekliyorum. Atletico Madrid tanıdığım bir takım. Kaliteli bir kadroları var. Çok zor maçlar olacak. Ancak G.Saray"ın da kalitesi ortada.”

SANTOS"TA MEKSİKA TEHLİKESİ

2010 Dünya Kupası"nda mücadele edecek Meksika Milli Takımı"nın önemli kozlarından olan Giovani dos Santos"un maç trafiği G.Saray"ı korkutacak cinsten. Meksika"nın hazırlık maçları programı belli olurken, 4 aylığına kiralanan ve milli takımda görev almak için İstanbul"a gelen Giovani"nin mart ayında 2, mayısta ise 4 milli maçı bulunuyor. 24 Şubat"ta Meksika"nın Bolivya ile oynayacağı mücadele için dos Santos, kritik Atletico Madrid maçıyla çakıştığı için affını istemişti.

SICAK KARŞILAMA

Giovani dos Santos"u ilk karşılayanlar Ada"dan eski arkadaşları Jo ile Elano oldu. Rijkaard ve Neeskens"le tekrar buluşan Dos Santos ilk idmanında takımla hemen kaynaşırken, yıllardır G.Saray"daymış gibi rahattı. / vatan